Samsun'da oteller kapılarını depremzedelere açtı

Samsun'da oteller kapılarını depremzedelere açtı

Deprem bölgesinden gelen afetzedelere Samsun'daki oteller kapılarını ardına kadar açtı. Bütün oteller, 'Kapılarımız depremzedelere açıktır' açıklaması yaptı.

Türkiye yaşadığı büyük deprem felaketinin ardından 11 gün geride bıraktı. Büyük acıların, dramların ve kayıpların yaşandığı deprem felaketinin artından Türkiye şimdi yaralarını sarma, birlik ve beraberlik ve yardımlaşma sürecini yaşıyor. Deprem bölgesinden transfer edilen yüzbinlerce depremzedeye Türkiye kucak açıyor. Bu anlamda Samsun'da da bütün oteller bölgeden gelen depremzedelere kapılarını ardına kadar açtı.

6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketi Türkiye'yi derinden sarstı, yaklaşık 40 bin insan hayatını kaybetti, binlercesi ise yaralı olarak kurtulabildi. Yaşanan felaketin ardından Türkiye deprem bölgesindeki vatandaşların sağlığı ve kendilerini güvende hissetmeleri için tek yürek oldu. Binlerce binanın yıkıldığı binlercesinin de zarar gördüğü deprem bölgesinden diğer bölgelere dağılan afetzedelere Samsun kapılarını açtı. Samsun'daki bütün oteller hiçbir karşılık beklemeden kapılarının ardına kadar afetzedelere açtılar.

Hiçbiri dışarıda kalmayacak!

Yaşanan büyük felaketin ardından artık zamanın birlik ve beraberlik zamanı olduğunu açıklayan Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Toktaş, Samsun'daki bütün otellerin kapılarını depremzedelere açtığını ve bunu yaparken de hiçbir şart beklemeden gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Samsun'da bulunan otellere ulaşıp da kapıda kalan bir tek kişinin dahi olmadığını açıklayan KATİD Başkanı Murat Toktaş, "Yaklaşık 50 otelimiz kapılarını hiçbir beklenti beklemeden depremzedelere açmıştır. Bütün otellerimiz kendi kapasiteleri ölçüsünde gelen depremzedelere destek olmaya çalışıyorlar. Bu anlamda yüzlerce depremzede otellerimizde konaklıyor. Bu amaçla otellerimizin kapısını çalan hiçbir depremzede dışarıda kalmayacaktır" dedi.

El ele vererek yaraları sarma zamanıdır!

Yaşanan felaketin boyutlarının çok büyük olduğunu belirten Murat Toktaş şöyle konuştu: "Elbette ülkemiz bu felaketin yaralarını sarmaya muktedirdir. Ülkemiz bu anlamda güçlü bir ülkedir. Ancak bunu devletimin tek başına yapmasına müsaade etmemeliyiz. Çünkü biz millet olarak milli mücadeleyi gerçekleştirmiş bir ecdadın nesliyiz. Şimdi görev bizde. El ele vererek yaralarımızı sarma zamanıdır."