Samsun Şehir Hastanesi ne zaman açılacak?

Samsun Şehir Hastanesi ne zaman açılacak?

Tamamlandığında Karadeniz Bölgesi'nin en büyük ve en kapasiteli tedavi merkezi olacak olan hastane için geri sayım başladı. Samsun'da Sağlık Bakanlığı'nın öz kaynakları ile inşa edilen Samsun Şehir Hastanesi ne zaman açılacak? Bitince nasıl olacak?

Sağlık Bakanlığı'nın öz kaynaklarıyla yapımı devam eden Samsun Şehir Hastanesi'nin ne zaman tamamlanacağı merak ediliyor. Samsun'un Canik ilçesinde yapımı devam eden Karadeniz'in merkezi konumundaki Samsun'a ve çevre illere neler kazandıracak ve hangi branşlarda sağlık hizmeti sunacak? ve Bitince nasıl olacak? Bütün bu soruların cevabını sizin için araştırdık.

Samsun Şehir Hastanesi ne zaman açılacak?

İnşaatın yüzde 95'i bitti

Sağlık Bakanlığı'nın öz kaynaklarıyla Samsun'da 310 bin metrekarelik alan üzerinde yapımı devam eden 900 yataklı Samsun Şehir Hastanesi'nin kaba inşaatının yüzde 95'inin tamamlandığı belirtildi. hastanenin öngörülen tarihte bitirilerek hizmete açılabilmesi için çalıştıklarını belirten Hastane İnşaatı Koordinatörü Deniz Yıldız, bu nedenle olağanüstü bir durum olmadığı müddetçe, hastanenin 2023 yılının sonuna doğru teslim edileceği ve hizmete gireceğini söyledi.   

Samsun Şehir Hastanesi bitince böyle olacak?

Samsun'un dışında ve belgenin dışında uluslararası sağlık hizmeti de sunabilecek imkanlara ve donanıma sahip olacağı belirtilen hastanede bütün branşlarda üst düzey sağlık hizmeti sunulacağı üzerinde duruluyor. Şehir Hastanesi tamamlandığında, toplam 40 ameliyathanenin beşinin sadece kalp damar cerrahisi alanında özel ameliyathane olarak hizmet verebilecek imkanlarının yanı sıra, sadece 200 yoğun bakım yatağı bulunan bir potansiyele sahip olacağı ifade ediliyor.

Depreme dayanıklı inşa ediliyor

Günümüzün gerektirdiği üst düzey cihazlarla donatılarak akıllı bina olarak hizmet vereceği belirtilen hastane aynı zamanda bin 20 adet deprem izolatörü ile de güvenli bir şekilde inşa ediliyor.