Samsun itfaiyesi enkazlardan 19 canı kurtardı

Samsun itfaiyesi enkazlardan 19 canı kurtardı

Türkiye yüzyılın afeti ile mücadele ederken, tüm vatandaşların yüreği deprem bölgesinden gelen haberlerle birlikte attı. Milyonlarca insan bölgeye yapılacak yardımlar için birleşirken, yardım için bölgeye giden kurumların enkazlardan kurtarmayı başardığı canların görüntüsü yüreklere su serpti.

Deprem bölgesine yapılan yardımlarda yüzlerce tırla başı çeken Samsun, aynı zamanda buradan bölgeye giden ekipleriyle de büyük başarılara imza atıyor. Bu amaçla bölgeye giden birçok Samsun kurumu ile birlikte Samsun itfaiyesi de enkazlardan 19 canı kurtarmayı başardı.

160 saat sonra anne ve kızını çıkarttılar

İki büyük depremin ardından bölgeye giden Samsun itfaiyesine ait ekipleri, son olarak 160. saatte Hatay Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 4 katlı bir binanın enkazından anne ve kızını sağ olarak kurtarmayı başardılar. Ekipler depremzedeleri beton yığınlarının altından kurtarmak için büyük mücadele verdiler.

Samsun itfaiyesi enkazlardan 19 canı kurtardı

19 kişiyi enkazdan çıkarttılar

Depremin yaşandığı bölgede özverili çalışmaları ile takdir toplayan Samsun İtfaiyesi, otuz beş personeli ile birçok vatandaşı enkazların arasından almayı başardı. Ekipler bölgeye ulaştığı andan itibaren 2'si çocuk, 2'si bebek olmak üzere 19 kişiyi enkazlardan sağ olarak çıkarmayı başardı.

Samsun itfaiyesi enkazlardan 19 canı kurtardı