'Samsun'da, Felakete Davetiye Çıkaran Aymazlık'

'Samsun'da, Felakete Davetiye Çıkaran Aymazlık'

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Kürtün Vadisi'nde heyelan bölgesini imara açacak kararına tepki gösterdi. Hancıoğlu kararı, 'Samsun'da felakete davetiye çıkaracak aymazlık' olarak nitelendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, AFAD'ın Afete Maruz Bölge olarak ilan ettiği ve büyük bir bölümünde yapılaşma ve konutlaşmayı yasakladığı Kürtün Vadisi'nin ilave imar plan değişikliği ile imara açılacak olmasına tepki tepki gösterdi.

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, "Türkiye'de böyle bir felaketin yaşadığı bir dönemde, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin, birinci derece tarım arazisi olan ve heyelan alanı olan bir bölgeyi yeniden imara açmaya çalışması aymazlıktır" dedi.

Neslihan Hancıoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ülkemizin bir bölgesi, imar rantının ve hatalı şehircilik politikalarının bedelini canlarıyla öderken, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin AK Partili yönetimi utanmadan, sıkılmadan imar rantı peşinde koşuyor, yeni felaketlere davetiye çıkartıyor. İmara açmaya yeltendikleri bu bölge, afete açık bir alan. Bu sorumsuz tavır, Samsun'a ihanettir, Samsun'da felakete davetiye çıkaran bir aymazlıktır" ifadelerine yer verdi.