AFAD söylentilere karşı uyardı

AFAD söylentilere karşı uyardı

AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, kamuoyunda oluşturulan asılsız deprem söylentilerine karşı vatandaşları uyardı.

Kamuoyunda panik yaratma amaçlı paylaşılan bilgilendirmelere itibar edilmemesi çağrısında bulunan AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, vatandaşın AFAD kaynaklı bilgilerin dışında hiçbir deprem bilgisine itibar etmemeleri uyarısında bulundu.

"Nerede ne büyüklükte deprem olacağını bilmek mümkün değildir"

Kahramanmaraş ve birçok ilde etkili olan deprem sonrası kamuoyunda oluşturulan panik havasına karşı AFAD dışında başka hiçbir bilgiye itibar edilmemesi uyarısında bulunan AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, "Nerede ne büyüklükte deprem olacağını bilmek mümkün değildir. Biz her gün 60-70 civarında deprem kaydediyoruz. Her gün bizim internet sayfamızdan bunların bilgisine ulaşmak mümkündür. Dolayısıyla vatandaşın buralarda izlemedikleri bir deprem bilgisine inanmalarını istemiyoruz. Vatandaşlarımız bizim buradan vereceğimiz resmi bilgiler dışındaki bilgilere itibar etmesinler. Biz AFAD koordinasyon merkezimizde depremle ilgili bütün gelişmeleri takip etmek amacıyla özverili ir şekilde çalışıyoruz" dedi.

Erzincan Depreminden sonra en büyük depremi yaşıyoruz

Kahramanmaraş'ta art arda yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem sonrası devletin büyük bir gayretle müdahale çalışmalarına başladığını ve AFAD'ın da bu çalışmalarda önemli bir görev aldığını belirten Prof. Dr. Orhan Tatar, "120 civarında artçı sarsıntı meydana geldi ve bunlar u bölgede yoğunlaşıyor. Değişik bölgelerimizde de depremler meydana geliyor" diye konuştu.