İkinci yarıyılda 5 okul daha hizmete giriyor

İkinci yarıyılda 5 okul daha hizmete giriyor

Samsun'da deprem güçlendirmesi çalışması yapılan 117 okuldan 36'sının eğitim öğretime yeniden kazandırılmasının ardından çalışmaları biten 5 okulun daha ikinci yarıyıl ile birlikte hizmet açılacağı belirtildi.

Samsun'da gerçekleştirilen deprem güçlendirme çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, ikinci yarıyıl ile birlikte yeni yapılan, tadilatı, restorasyonu ve güçlendirmesi tamamlanan 5 okulda daha eğitim öğretime başlanacağını bildirdi.

İkinci yarıyılda 5 okul daha hizmete giriyor

Eğitim öğretim sürecinin en iyi şekilde sürdürülebilmesi için her yönüyle güvenli ortamlara ihtiyaç duyulduğunu ve bu amaçla gerçekleştirilen güçlendirme çalışmalarının çok anlamlı olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, "Öncelikle İlimizde tüm okullarda yaptırılan deprem tahkikleri neticesinde tehlike arz eden ve güçlendirilmesi gereken okul binaları tespit edildi. Tehlike arz eden okullarda güçlendirme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Güçlendirme çalışmalarına 526 milyon TL yatırım yapıldı" dedi.

Güvenli binalara kavuşuyoruz

Tam anlamıyla güvenli yapılara kavuşmuş olmanın eğitim öğretim faaliyetleri için son derece önemli olduğunu ve bu anlamda çalışmaları tamamlanan okulların eğitim öğretime hazır hale getirilmesinin kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Ağar, "Bu kapsamda daha önce güçlendirme çalışması tamamlanan ve yeni yapılarak eğitime öğretime açılan okulların yanı sıra 2022-2023 eğitim öğretim yılı 2. döneminde de 5 okulumuz daha eğitim öğretime başlıyor. Atakum Mimar Sinan Ortaokulu, Atakum Orhan Gencebay Ortaokulu, Canik Toptepe İlkokulu, Havza İmam Hatip Ortaokulu ve Vezirköprü Abdullah Şükrü Uluçay İlkokulu 6 Şubat Pazartesi günü eğitim öğretime başlayacak" diye konuştu.