MHP İl Başkan Yardımcısı'ndan Sinan Ateş istifası!

MHP İl Başkan Yardımcısı'ndan Sinan Ateş istifası!

Geçtiğimiz hafta yönetici olarak birçok kişinin istifa ettiği Samsun MHP'de İl Başkan Yardımcısı Av. Tuğçe Karadeniz de Sinan Ateş cinayetine tepki olarak istifa ettiğini duyurdu.

Ülkü Ocakları Eski Başkanı Sinan Ateş cinayetinden sonra MHP karıştı. Kafaları karıştıran cinayet sonrası MHP'de istifaların ardı arkası kesilmiyor. MHP Samsun İl Başkanı yardımcısı Av. Tuğçe Karadeniz de Sinan Ateş cinayetine tepki göstererek partideki görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Ülkü Ocakları Eski Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonrasında hayatı kaybetmesinden sonra, saldırının şüphelisi olarak batı MHP'li isimlerin gözaltına alınması ve MHP Genel Merkezi'nin saldırı ile olana bağlantısına yönelik şüpheler partili partisiz birçok kişinin kafalarını karıştırdı.

Tepkisini sosyal medyadan kamuoyu ile paylaştı

Sinan Ateş cinayetinin ardından siyasal olarak en büyük gelişmeler Milliyetçi Hareket Partisi kanadında yaşanıyor. Cinayet sonrası 15 binin üzerinde istifanın gerçekleştiğinin kamuoyuna yansıdığı MHP'de Samsun'da üst düzey istifalar yaşanıyor. Geçen hafta birçok ilçe başkanının istifa ettiği MHP Samsun teşkilatında, MHP Samsun İl Başkanı Yardımcısı Av. Tuğçe Karadeniz'de Sinan Ateş cinayetini gerekçe göstererek istifa ettiğini duyurdu. MHP İl Başkan Yardımcısı Av. Tuğçe Karadeniz'in istifasının Samsun MHP il yönetiminde başka istifaları da gündeme getirebileceği üzerinde duruluyor.

"Kamuoyunun Bilgisine, Saygılarımla..." notuyla paylaştığı yazılı görselde "Bugüne kadar bize yakışan durumun sergilenmesini umut ederek sabırla bekledim. Ancak bu süreçte yetkili kişilerin beyanatları ve tutumları dolayısıyla bu bekleyişin beyhude olduğuna kanaat getirdim" ifadesini kullanan Av. Tuğçe Karadeniz, bir hukukçu olarak yaşanan cinayet üzerinden eleştirilerde bulunarak Twitter adresinden paylaştığı istifa bildirisi şu ifadelere yer verdi:  

"Ülkenin başkentinde alçakça ve pervasızca işlenen ve iki küçük kız çocuğunu yetim bırakan cinayet sonrasında yaşanan olaylar ile mensubu olduğumuz partinin takındığı tutumu vicdanen kabul etmem mümkün değildir. Cinayet gününden bugüne kadar bize yakışan duruşun sergilenmesini umut ederek sabırla bekledim. Ancak bu süreçte yetkili kişilerin beyanatları ve tutumları dolayısıyla bu bekleyişin beyhude olduğuna kanaat getirdim. Tüm bu nedenlerle vicdan sahibi bir insan, hukukçu ve Türk milliyetçisi kimliğimin gereği olarak, mensubu olduğum Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkan Yardımcılığı görevimden ve parti üyeliğinden ayrılmış bulunmaktayım."


Cinayet dünya basınının da gündeminde

ABD menşeili Al-Monitor gazetesi, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetini gündemine taşıdı. Odatv'nin haberine göre Arapça, İngilizce ve Türkçe yayın yapan Al-Monitor'da yayınlanan makalede "Eski ülkücü liderinin öldürülmesi milliyetçileri böldü" denildi. Söz konusu makalede şunlar kaydedildi: "Cinayet, partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AKP'si ile seçim ittifakı içerisinde olan MHP lideri Devlet Bahçeli için bir hayli utanç verici oldu.