Efsane Başkan Şahin: 'Kolay kaderine terk edildi!'

Efsane Başkan Şahin: 'Kolay kaderine terk edildi!'

Başkanlığı sırasında birçok ilklere imza atan Kolay'ın efsane başkanı Hüseyin Şahin açıkladı!. Şahin Türkiye'nin ve Samsun'un tarihinde önemli bir yeri olan Kolay'ın belde hükmünün kaldırıldıktan sonra adeta kaderine terk edildiğini ve yıllardır bir çivi dahi çakılmadığını söyledi.

Samsun'da Altınkaya ve Derbent Barajları kıyısındaki Kolay'ın öncelikle eşsiz bir turizm beldesi olma özelliklerine sahip olduğunu belirten Kolay'ın Efsane Belediye Başkanı Hüseyin Şahin'in, özellikle belde konumunun elinden alındıktan sonra Kolay'ın geleceğindeki bütün konuların rafa kaldırıldığını ve yerleşim yerinin adeta kaderine terk edildiğini açıkladı.

Samsun'da beldeler arasında en etkin belediye konumundaki Kolay'ın öksüz kaldığını ve adeta kaderine terk edildiğini belirten Hüseyin Şahin, yöre halkının bu durumdan hiç memnuniyet duymadığını, Kolay'ın yeniden ayağa kalkmasını ve eski ruhuna kavuşmasını beklediklerini kaydetti.   

Bütün enerjisi yok edildi!

Konumu itibari ile cennet gibi bir köşede olan Kolay'ın istisna bir coğrafyaya sahip olduğunu belirten Hüseyin şahin, geçmişten gelen özelliklerinin dikkate alınması halinde Kolay'ın eşsiz bir turizm merkezi olabileceğine dikkati çekerek, konum itibari ile Kolay'ın aynı zamanda birçok alanda hizmet içi eğitim merkezi olabileceğini vurguladı. 1994 ve 2004 yılları arasında Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde, Türkiye'de ilk defa köyde bale festivalini ve baraj gölünde gece feneri alayı düzenlediklerin hatırlatan Hüseyin Şahin, "Cumhuriyetin 75. Yılı Kutlama Etkinlikleri nedeniyle bütün köylerin katılımı ile marşlar söyleyerek tarihimize yakışır programlar düzenledik. Geçmişte beldeye can veren, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Banka, Kredi Kooperatifleri Kurumu gibi kurumlar tümüyle kapatıldı. Kolay böylece geriye gitti. Kolay'ın geçmişte yaşadığı canlılık ve onu geleceğe taşıyan bütün enerjisi yok edildi" dedi.  

Her köşesine özel ilgi gösterdik

Kolayın efsane Belediye Başkanı Hüseyin Şahin, Samsunsonhaber'e yaptığı özel açıklamada; "Öncelikle ben bir öğretmenim ve bir eğitim gönüllüsüyüm. Allah nasip etti bir eğitim gönüllüsü olarak Kolay'a hizmet ettim. Bu nedenle öncelikle eğitimi ve insanı önemseyen bir anlayışla hizmet ettim. Hayalim, tarlasında çalıştığım, havasını kokladığım, suyunu içtiğim Kolay'ın Belediye Başkanı olarak, Samsun'un en özel ve güzel beldelerinden birisi olan Kolay'ı sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda yaşanabilir daha da güzel bir belde yapabilmek ve onu geleceğe hazırlamaktı. Köy enstitülerinin ilkeleri ve anlayışından hareketle beldenin her türlü sorununa ve konusuna dokunabilen bir inançla çalıştım. Nasıl ki bir öğretmenin öğretmenliği sadece sınıfta bitmiyorsa, ben de bu anlayışla belediye başkanının standart görev anlayışından çok daha farklı bir üslupla çalıştım ve her köşesine özel ilgi gösterdim" diye konuştu.

Kolay'ın tarihi bir önemi var!

Kolay'ın, Samsun'un ve Türkiye'nin mücadelesinde, siyasetinde yerini almış ve ispatlamış bir belde olduğunu belirten Hüseyin Şahin, "Kolaylı Hacı Hafız Mustafa Önder, Atatürk'ü Samsun'da karşılayanlar arasındaydı. Bu kişi Samsun Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Rahmetli Muzaffer Önder'in amcasıydı. Dolayısıyla küçücük bu belde olan Kolay, Kurtuluş Savaşı'nda Atatürk'e yoldaş olan önderleri, kahramanları çıkarmış aynı zamanda Samsun siyasetine damga vurmuş siyasetçileri çıkarmış olan müstesna bir beldedir" şeklinde konuştu.

İlklerin yaşandığı bir belde olmuştu!

Kolay'ın geçmiş tarihinde birçok ilkleri yaşayan belde olduğunu hatırlatan Şahin, "Kolay, Bafra ilçesinde hiçbir noktada elektrik yokken, elektriğe kavuşun ilk beldedir. Tabi ki bütün bunlar benden önce burada görev yapan kıymetli insanların emekleri ile olmuştur. Örneğin Samsun'un hiçbir beldesinde lise yokken, beldeler içinde ilk liseye kavuşan beldedir. Kolaydaki bu liseden çok değerli mesleklerden çok kıymetli insanlar yetişmiştir. Biz görev yaparken bunun bilincinde olarak çalışmaya gayret gösterdik. Öncelikle Kolay'ın geçmişindeki müstesna özelliklerini görüp hizmet ederken, buradaki okulların, caminin, mezarlık, park ve bütün benzer yapıların örnek birer kurum olmaları gerektiği inancıyla hareket ettik" ifadelerini de kullandı.