EYT'liler bayram ikramiyesi ve promosyon alacak mı? İşte cevabı...

EYT'liler bayram ikramiyesi ve promosyon alacak mı? İşte cevabı...

2022 sona ererken ekonomiyle ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. EYT'de düğüm çözüldü. Peki EYT'liler bayram ikramiyesi ve promosyon alacak mı? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2 Milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır" dedi. Böylelikle EYT'de düğüm çözüldü. Peki EYT'liler bayram ikramiyesi ve promosyon alacak mı? İşte detaylar...

EYT'LİLER PROMOSYON ALACAKLAR MI?

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram milliyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "EYT'li vatandaşlarımız ocak ayı itibarıyla kanunun Meclis'e sevk edilmesiyle komisyonda görüşülecek. Ocak ortası itibarıyla Meclis'te yasalaşmasını bekliyoruz. Vatandaşlarımız ocak ayında emeklilik için başvururlarsa şubat ayında ilk maaşlarını alacaklar.

Bununla beraber emekli maaşını almak istediği bankaya başvurup bana banka promosyonu verir misiniz diye sorar ve sözleşme imzalarsa EYT'li vatandaşlarımız promosyon alabileceklerdir.

EYT'LİLER PROMOSYON ÖDEMELERİNİ EN ERKEN NE ZAMAN ALIR?

İlk maaşlarını almadan önce hesaplarına geçer. Banka ile anlaşmaya bağlıdır. Banka benden emekli maaşı al ben de sana promosyon vereyim diyor. Ondan dolayı vatandaşlar başvururlarsa promosyon alabilirler.

2 MİLYON 250 BİN EYT'LİNİN EMEKLİ OLMASIYLA BİRLİKTE BANKALAR EMEKLİ PROMOSYONLARINDA BİR ARTIRIM YAPACAK MI?

Bankaların promosyon ücretleri şöyle belirleniyor. Güncel faiz oranına göre belirleniyor. Günce faiz oranı yüzde 9 seviyesinde kaldı. Bankaların TL mevduat tutma zorunluluğu var. BDDK bankalara belli regülasyonlar uyguluyor.

EYT'liler şu anda 2 milyon 250 bin kişi şubat ayı itibarıyla 2.5 milyonu bulacağını öngörüyoruz. Bankadaki promosyon artırma durumu faizlerin durumuna bağlıdır. Ben daha fazla artacağını düşünmüyorum.

EYT'LİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

Tüm emekliler banka promosyonu ikramiyesi alabiliyorlar, EYT kapsamındaki vatandaşlarımız da emekli olurlarsa önümüzdeki bayramda ikramiye alabileceklerdir."