Hasan Aksoy: 'Samsun lider partinin kim olacağını belirler'

Hasan Aksoy: 'Samsun lider partinin kim olacağını belirler'

Samsun'un merkez sağın kalesi olduğunu belirten İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, Samsun'daki oyların 2023'te lider olan partinin kim olacağını belirleyeceğini söyledi.

Türkiye'de 20 yıldır AK Parti'de emanet olarak bekleyen merkez sağın oylarını toplayan lider olan Meral Akşener'in ekonomik olarak tükenmiş durumdaki vatandaşların ve Türkiye'nin gelişmesini arzu eden vatandaşların umudu olduğunu belirten İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, AK Parti'nin merkez sağın özgürlüklerden, hukuktan ve adaletten yana olan oylarını özümseyemediğini ve büyük bir hayal kırıklığı yarattığına değindi. Aksoy, "Genel Başkanımız Meral Akşener'le birlikte merkez sağ gelişmeye ve Türkiye'nin umudu olmaya başlamıştır" dedi.

"Samsun'da 1. Parti olan Türkiye'de de iktidar olur"

Samsun Merkez sağın kalesidir. Çok partili siyasi hayata geçtiğimiz 1950'den bu yana Samsun şehri merkez sağın kalesi olmuştur. Bu nedenle Samsun'un tercihleri bugünkü iktidarı olduğu gibi, 1950'den beri gerçekleşen seçimler sonrasında oluşan hükümetlerin oluşmasında önemli bir pay sahibi olmuştur. Samsun'da 1. Parti olan Türkiye'de de iktidar olur.

20 yıldır emanet

Samsun'da merkez sağın güçlü oy potansiyelinin 20 yıldır emaneten çeşitli partilerde konumlandığını belirten İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, "Dolayısıyla 1991-93 yıllarında Samsunda Doğru Yol Partisi ve Anavatan Partisi'nin toplam oyu yüzde 52'ydi. Ancak bugün bu oylar görünmüyor. Bu oylar 2002'de özgürlükler, daha çok demokrasi, daha çok ekonomik refah getireceğiz diyen AK Parti'ye gitti. Ama 20 yılın sonunda vaat edilen hiçbir şeyin gerçekleşmediği, Türkiye'nin ekonomide, ticarette, kültürde, özgürlüklerde, adalet ve hukukta kazanılmış birikimlerinin heba edildiğini gördük. Özellikle siyasetin dizayn etmeye çalıştığı hukuk kararlarında da bu yozlaşmayı gördük" dedi.

Merkez sağın oyları yön değiştirdi

Merkez sağın AK Parti'deki emanet bekleyen oylarının buraya ait olmadığını son yıllarda gerçekçi bir şekilde gördüklerini ve bu emanet oyların AK Parti'nin gerçekleştiremediği vaatler nedeniyle yönünü değiştirdiğini belirten İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, "Bizim hedefimiz Ak Parti'deki merkez sağın emanet oylarını geri almaya yöneliktir. Biz bu emanet oyları makulün partisi olan merkeze oturmuş durumdaki İYİ Parti'ye topluyoruz. Bu oylarla birlikte Samsun'da birinci parti olacağız. Sonuç olarak AK Parti'deki emanet oyları gerçek adresine yönlendireceğiz" diye konuştu.