Samsun'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji 22 İl İçin Kar Uyarısı yaptı!

Samsun'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji 22 İl İçin Kar Uyarısı yaptı!

Yurdun belirli kesimlerinde etkili olan kar yağışı Samsun'da ne zaman etkili olacak? Yeni yıl öncesi ve yeni yıla girerken kar yağacak mı?

Son günlerde hava sıcaklıklarında yaşanan değişimler nedeniyle yurt genelinde vatandaşlar "Samsun'a ne zaman kar yağacak?" sorusunun yanıtını araştırıyor. Bu doğrultuda Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamalar ve uyarılar dikkatle takip edilirken uzmanların yaptığı değerlendirmeler de merak ediliyor. 

Meteoroloji'nin tahminleri doğrultusunda, hava sıcaklığı doğu kesimlerde mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normallerinde seyredecek. Rüzgarın, ağırlıklı olarak kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Ülkenin kuzey ve güney kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerinin de az bulutlu ve açık geçmesi tahmin ediliyor. Öte yandan sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğru bölgelerde yer yer pus ve sis de bekleniyor.

Meteoroloji tarafından yayımlanan hava durumu raporuna göre, İç Anadolu'da hava, pazar gününe kadar açık olacak. Pazar günü ise yurdun batı kesiminde yağış, iç kesimlerinde ise kar yağışı olması bekleniyor.

Pazar günü, 22 ilde kar yağışı olacağı tahmin ediliyor. Bu iller ise Ankara, Eskişehir, Bolu, Kırşehir, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Amasya, Tokat, Sivas, Yozgat, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Malatya, Tunceli, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane.

Pazartesi günü için de 28 ilde kar yağışı olması bekleniyor. Bu iller; Bolu, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Amasya, Kırşehir, Niğde, Kayseri, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan.