Samsun'da fahri trafik müfettişi mağduriyeti bitmiyor

Samsun'da fahri trafik müfettişi mağduriyeti bitmiyor

Samsun'da gün geçmiyor ki fahri trafik müfettişi mağduriyetlerine bir yenisi daha eklenmesin. Samsun'da yoluna çıktığı vatandaşın hayatını tehlikeye attığı gibi üstelik de arkasından ceza yazdı.

Mağdur vatandaş videolu başvurusuyla cezayı iptal ettirdi

Samsunlu vatandaş Cağaloğlu Caddesi'nde aracı ile ilerlerken, dikkatsiz bir şekilde yola giriş yapan ve trafiği tehlikeye atan fahri trafik müfettişinin gazabına uğradığını iddia etti. Böylece Samsun'da fahri trafik müfettişi mağduriyetlerine bir yenisi daha eklenmiş oldu. Yoluna çıktığı vatandaşın hayatını tehlikeye attığı iddia edilen fahri trafik müfettişinin, mağdur ettiği vatandaşın arkasından da ceza yazdığı iddia edildi. Olayı yaşayan A.E.Ö. e-devlet'ten gelen cezaya itiraz etti ve cezayı iptal ettirdi.

Olayı an be an videoya da alan Samsunlu vatandaş A. E. Ö. e-devlet'ten gelen trafik cezası ile ikinci şoku yaşadı. Kendisini ailesi ile birlikte tehlikeye atan fahri trafik müfettişi'nin ayrıca kendisine ceza yazarak maddi ve manevi olarak da mağdur ettiğini belirten A.E.Ö yaşadığı olayı şöyle anlattı:

Hem suçlu hem güçlü

Cağaloğlu Caddesi'nde Bafra tarafına araçta eşim, bebeğimiz ve annemle birlikte seyrederken videoda gördüğünüz gibi hafif ticari durup yolu kontrol etmeden yola atlıyor.  Son anda manevrayla kurtarıp tekrar önüne geçiyorum ani fren yapmamak için. Geçerken de bana korna çalıyor sanki hatalı benmişim gibi. Sonraki gün de bana e-devlet'ten bildirim geliyor. Trafik cezası yazılmış. O yola atlayan vatandaş bir fahri trafik müfettişiymiş ve sırf ben kendisine yol vermedim diye bana ceza yazmış usule aykırı bir şekilde. Hemen araç kameramdaki görüntüleri indirip cd'ye atıp gerekli belgeler ve dilekçeyle mahkemeye cezanın iptali için başvurdum ve sonuç. Ceza düşük bir miktar 190 TL ama sırf yapılan haksızlığa ve haksızken kendini haklı görmesine ayrıca görevini kötüye kullanmasına göz yumamazdım. Haklı olduğunuzu düşünüyorsanız bu tarz fahri müfettişlere meydan vermeyin."