Hancıoğlu ve Türkel'den İmamoğlu'nu mahkum eden karara tepki!

Hancıoğlu ve Türkel'den İmamoğlu'nu mahkum eden karara tepki!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı ve 2 yıl 7 ay hapis cezası aldığı davanın tamamen siyasi bir sonuç olduğunu belirten CHP Samsun Milletvekili Hancıoğlu ve İl Başkanı Türkel, 'Yazık! Ülkede hukuk bitmiş, adalet yok olmuş' açıklamasında bulundular.

İmamoğlu'na siyasi yasak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. İmamoğlu hakkında siyasi yasak kararı verildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine "alenen hakaret" ettiği gerekçesiyle 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talebiyle yargılanmasına devam edildi. Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Ekrem İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca İmamoğlu halkında Türk Ceza Kanununun 53. Maddesi gereğince siyasi yasak uyguladı.

Hancıoğlu: "Karar, siyaseten ön kesmek amacını taşıyor"

İmamoğlu'na getirilen siyasi yasak kararından sonra açıklama yapan CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, kaybedeceğini gören iktidarın bütün kozlarını oynadığını ve bu hukuksuz çırpınışların AK Parti'nin sonunu getireceğini söyledi.

Kararın siyaseten ön kesmek amacını taşıdığını belirten Hancıoğlu, "Bu karar siyasi bir karardır. Bu karar aynı zamanda siyaseten bir ön kesme mücadelesinin hukuku katleden siyasi bir sonucudur. Dolayısıyla bu karar baştan aşağıya siyasi bir karar ve AK Parti'nin siyasi planlarının bir parçasıdır. Demokratik bir seçimde kaybedeceğini anlayan AK Parti, bu sonucu engellemek amacıyla yanlış işler yapıyor. Vatandaşlarımız bu gerçeği artık görüyor ve binlerce AK Partili artık bu partiye oy vermeyeceklerini bizzat açıklamaktan geri durmuyorlar. İmamoğlu seçildiği günden bu yana diğer büyükşehir belediyelerinde olduğu gibi sürekli taciz edilip zan altında tutulmaya ve yıpratılmaya çalışılıyor. Maalesef üzülerek belirtmeliyim ki, bu kararla bir kez daha gördük ki, ülkemizde hukuk bitmiş, adalet artık yok olmuştur. Ancak biz yine de hukuku ve adaleti yeniden inşa etmek amacıyla mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.  

Türkel: "Karar, ulusumuzun vicdanında büyük yaralar açmıştır"

İBB Başkanı İmamoğlu'nun davasına objektif bir biçimde baktığı anlaşılan hakimin duruşma öncesinde Samsun'a sürüldüğünü hatırlatan CHP İl Başkanı Fatih Türkel, "bu davada bir siyasi karar ve sonuç açıklanmıştır. Dolayısıyla bu karar ulusumuzun vicdanında büyük yaralar açmıştır. Dava öncesindeki manipülasyonlar göstermiştir ki, Sayın İmamoğlu'nu bu davadan beraatı noktasında karar verme ihtimali ve vicdanı taşıyan davanın hakimi Samsun'a sürülmüştü. Bizler bu davada, tüm deliller ve tanıklar doğrultusunda, o sözün YSK'ya değil de; kendisine hareket eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik bir cevap olduğunu biliyoruz. Bütün bunlara rağmen, üzülerek görüyoruz ki bir siyasi sonuç açıklanmıştır. Sayın İmamoğlu'na temyiz yolu açık olmakla birlikte bir ceza verildi. Bizler inandığımız adalet ve hukuk yolunda Sayın İmamoğlu'na destek olmak ve yanında durmak için mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.