Haberlerimiz Viyana'da ses getirdi! Krippel'ın mezarı yapılacak!

Haberlerimiz Viyana'da ses getirdi! Krippel'ın mezarı yapılacak!

Atatürk'ün Türkiye'deki heykellerinin dünyaca ünlü Avusturyalı sanatçısı Heinrich Krippel'in yok olan mezarı ile ilgili yaptığımız haberler Viyana'da ses getirdi. Avusturya'da yayımlanan NEUE HEIMAT ZEITUNG YENİ VATAN GAZETESİ'nin haberimizi alıntılayarak yaptığı haber sonrası Avusturya Türk Kültür Cemiyeti TKG harekete geçti.

Viyana'da Heinrich Krippel'in mezarını ziyaret eden Samsunlu Avukat Tufan Akcagöz başta Samsun olmak tüm Türkiye'de heykelleri ile ünlü Avusturyalı sanatçı Heinrich Krippel'in bir mezar taşının bile olmadığı bizzat Viyana'da şahit olması Avusturya Türk Kültür Cemiyeti TKG'yı  harekete geçirdi.

Samsunsonhaber'in haberini paylaştılar

NEUE HEIMAT ZEITUNG YENİ VATAN GAZETESİ konuyu şu şekilde verdi:

Samsunsonhaber haber sitesinin verdiği haberde, "Türkler için manevi değeri olan Avusturyalı Sanatçı Heinrich Krippel'in Viyana'daki mezarının içler acısı durumu dikkat çekiyor. İsminin yazılı olduğu bir mezar taşı olmadığı gibi, üstelik Heinrich Krippel'in bulunduğu mezar başkalarına satıldı. Şu anda  Krippel'in mezarlığı öğrendiğimiz kadarı ile  sahipsiz kaldığı için üzerine başka cenazelerin defni yapılmış" diye yazdı.

Haberlerimiz Viyana'da ses getirdi! Heinrich Krippel'ın mezarı yapılacak!

Avusturya Türk Kültür Cemiyeti Başkanı açıklama yaptı

Kısa adı TKG olan Avusturya Türk Kültür Cemiyeti´nin başkanı Birol Kılıç Samsunsonhaber'in ilgili haberini okuduktan sonra yaptığı açıklamada  şunları ifade etti: "Sayın Avukat Tufan Akcagöz'e teşekkür ederiz. Derhal bu konuda masrafı ve bürokratik zahmeti ne olursa olsun harekete geçip Atatürk'ün sevdiği, saydığı ve yanına çağırıp bizzat poz verdiği Heinrich Krippel için şanına, şerefine ve Türk Milleti'nin kendisine duyduğu şükranlarını ifadesi için aynı yerde bir mezar yeri satın alınacak, varsa kemikleri oraya taşınacak. Hep birlikte  merhum Krippel´in Avusturya'da yaşayan mezarı başında  Atatürk sevdiği, saydığı ve el üstünde  tuttuğu Avusturya'nın bu büyük evladının önünde dua ederek aziz hatırası önünde saygı duruşunda bulunacağız. Atatürk'ün sevdiği bu büyük Avusturyalı sanatçıyı bağrımıza basacağız."