Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun'dan Av. Akcagöz'e teşekkür!

Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun'dan Av. Akcagöz'e teşekkür!

Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Türkiye'de Milli Mücadelenin sembolü Samsun'daki Onur Anıtı'nın sanatçısının Viyana'daki mezarı ile ilgili skandalı ortaya çıkaran Av. Tufan Akcagöz'e teşekkür etti.

Sanata ve kültüre değer veren Avusturya'nın, dünyaca ünlü sanatçı Heinrich Krippel'ın kendi ülkesinde isminin yazılı olduğu bir mezar taşının bile bulunmadığını ortaya çıkaran Samsunlu Av. Tufan Akcagöz'ün araştırmaları ses getirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Milli Mücadele'nin sembolü ve Atatürk'ün dünyaca ünlü heykeli Samsun'daki Onur Anıtı'nın Avusturyalı Sanatçısı Heinrich Krippel'ın kendisine ait bir mezarının bile olmadığını araştırıp bulan Samsunlu Av. Tufan Akcagöz'e teşekkür etti.   

Avurturya'da ilgili kurumları bilgilendirip konunun takipçisi olacağız sözü

Türkler ve Türkiye için son derece değerli ve anlamlı çok sayıda eserler bıraktıktan ve ülkesine döndükten sonra 1945 yılında vefat eden dünyaca ünlü sanatçı Heinrich Krippel'in mezarının durumu ile ilgili Av. Tufan Akcagöz'ün ve yaptığımız haberi etiketleyerek yaptığı paylamışımda Büyükelçi Ozan Ceyhun, "Size teşekkür ederiz. Konuyu takip edeceğiz. Eminim Avusturyalı muhataplarımız da bu durumu öğrendiklerinde üzüleceklerdir. Avurturya'nın bu konudan sorumlu kurumlarının gerekeni yapacağından en ufak bir kuşkum yok. Onları bilgilendirdikten sonra da gelişmeleri takip edeceğiz. Size bu durumdan haberdar olmamızı sağladığınız için teşekkür ederiz" ifadelerine yer verdi.

Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun'dan Av. Akcagöz'e teşekkür!

CHP eski Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Viyana'da uzun araştırmalar sonucunda mezarını bulduğu, ancak kendisine ait bir isminin yazılı olduğu bir mezar taşı bile bulunmayan Ünlü Ressam ve Heykeltraş Heinrich Krippel'ın mezarının içler acısı durumu ortaya çıkarmıştı. Av. Tufan Akcagöz'ün mezarın sahipsiz ve ilgisiz kaldığı ve bunun sonucunda sanatçıya ait mezarın başka kimselere satıldığı ve sanatçının kendi isminin yazılı olduğu bir mezarının dahi bulunmadığı ortaya çıkmıştı.

SAMSUNSONHABER - ÖZEL HABER