Kasaplar Odası'ndan skandal iddia!

Kasaplar Odası'ndan skandal iddia!

Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, 11 yıldır mezbaha bulunmayan Samsun'da kimin nerede kesim yaptığının belli olmadığını açıkladı. Başkan Ömür Şen, 'Samsun gibi metropol bir şehirde mezbaha yok. Şehir dışında kesimi tercih etmeyen kayıt dışı kasaplar sokak aralarında sağlıksız ortamlarda kesim yapıyorlar' dedi.

Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, mezbahası olmadığı için 11 yıldır sağlıksız ortamlarda kaçak hayvan kesimlerinin yapıldığını bunun sorumlularının ise, 11 yıl önce, mezbaha yapılmak amacıyla istimlak edilen 23 dönümlük araziyi atıl bir biçimde bekletip sözünü tutmayan yetkililer olduğunu söyledi.

Verilen sözler tutulmadı

Samsun'da mezbaha bulunmamasının kabul edilebilir bir açıklaması bulunmadığını ve 11 yıldır büyük baş hayvan kesimi için kasapların büyük güçlükler çektiklerini belirten Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, "Bize verilen sözler tutulmadı. 11 yıldır Samsunlu kasaplar büyük zorluklar yaşadığı gibi, bazı büyük baş hayvanların kesimleri kayıt dışı kasaplar tüarafından kaçak ve sağlıksız ortamlarda gerçekleştiriliyor. Bizler Samsunlu kasaplar olarak, büyük baş hayvan kesimi için il dışındaki mezbahalardan destek alıyoruz" dedi.

Ekonomik ve sağlık açısından sorunlar yaratıyor

Bölgenin parlayan yıldızı şeklinde övmeye ve övünmeye çalıştıkları Samsun'da mezbaha olmamasının ekonomik ve sağlık açısından çeşitli sakıncaları olduğuna dikkati çeken Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, "Samsun'da mezbaha olmayınca kasaplarımız hayvanlarını il dışındaki mezbahalarda kesip buruya getirmek durumunda kalıyor. Bu da büyük ve ekstra bir ekonomik külfet yaratıyor. Bu duruma kendilerince çare arayan kişilerin kayıt dışı kaçak kesim yaptıklarını ve böylece sağlıksız bir üretim gerçekleştirdiklerini duyuyoruz. Bu önemli bir halk sağlığı sorunu yaratabilir. Yetkililerin bu duruma bir an önce çözüm üretmeleri gerekir" diye konuştu.

Kasaplar Odası'ndan skandal iddia!

23 dönümlük arazi 11 yıldır atıl bekliyor!

11 yıl önce dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'dan söz aldıklarını ancak sözlerin tutulmadığı hatırlatan Başkan Ömür Şen, "Sayın başkan mezbaha yapılması amacıyla Adalar Mevkii'nde 23 dönümlük arazi istimlak etti. Ayrıca bundan sonra buranın alt yapısı ve yollarının yapılması sözü verildi. Ancak 11 yıldır hiçbir şey gerçekleştirilmedi ve bir adım atılmadı. Hatta biz 19 Mayıs İlçesi'nde oluşturulacak bir mezbaha için proje hazırladık o da kabul olmadı. Bu nedenle ilimizdeki kasaplar, kapasiteleri Samsun ve bölgesinin çok altında olan Bafra'daki ve Büyüklü Beldesi'ndeki mezbahalardan destek almaya çalışıyorlar. Ancak, buraların imkanları bizim için asla yeterli gelmiyor. 40-50 km mesafeleri bizleri ekonomik olarak zorluyor. İşini düzgün ve sağlıklı yapmaya çalışan bizim kasaplarımız bu nedenle buralardan ve özellikle il dışındaki mezbahalarda kesim yapmak durumunda kalıyor. Samsun için mezbaha büyük bir eksikliktir. Biz verilen sözlerin tutulmasını ve özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlerin sesini duymasını istiyoruz" şeklinde konuştu.