Samsun'da eğitim sendikaları ayağa kalktı!

 Samsun'da eğitim sendikaları ayağa kalktı!

Okuldaki büyük ihmal, Samsun'daki eğitim sendikalarını ayağa kaldırdı. Sendikalar, bir öğrencinin kendine zarar vermesinin üzücü olduğunu ancak, öncelikle bunun önleminin alınması ve okul güvenliği ile ilgili sorunları tekrar gündeme getirdiği konusunda aynı görüşü dile getiriyor.

Eğitim Sendikaları Samsun'da bir okulda bugün meydana gelen ve kamuoyuna yansıyan olayla ilgili olarak yaptıkları açıklamada, bir öğrencinin okula soktuğu kesici bir aletle kendini yaralaması olayının, okullarda uygulanan güvenlik zafiyetleri ve öğrenci ile ilgili pedagojik yaklaşım eksikliği gibi iki farklı sebepten kaynaklanmış olabileceği konusunda birleşiyor.

Ersin Gün: "Öncelikle güvenlik sorunu çözülmeli"

Okullarda güvenlik konusunun uzun zamandır tartışılan, ancak kesin bir çözümü kavuşturulan bir konu olmadığını belirten Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Ersin Gün, eğitim sisteminin eleyici ve rekabetçi olmasından dolayı kaynaklan öğrencideki psikolojik değişikliklere karşı daha ilgili olunması uyarısında bulundu. Okullarda pedagojik anlamda çok ciddi sorunlar olduğunu dile getiren Ersin Gün, "Bu sorunları çözmeden öğrencilerimizin psikolojik ve pedagojik açıdan yetiştirilmeleri çok zor. Öncelikle her okulun özellikle güvenlik konusundaki önlemleri azami ölçüde alması beklenir" dedi.

İrfan Ay: "Okula, öğretmene ve veliye büyük görevler düşüyor"

Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun Temsilcisi İrfan Ay ise yaptığı açıklamada, okullarda bir takım güvenlik eksikliklerinin halen devam ettiğine dikkati çekerek, "Maalesef bugün okullarımızda uygulanması en zor işlerden birisi güvenlik konusudur. Güvenlik görevlisi eksikliği ise bunlardan birisidir. Okullarda her öğrencinin psikolojik ve pedagojik gelişimin takip edilmesi gerekir ve bu yönüyle okula, öğretmene ve veliye büyük görevler düşüyor" diye konuştu.

Volkan Erken: "Uygulamaya dönük bir mevzuata ihtiyaç var"

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulda şiddetin önlenmesi ile ilgili genelgesi olmasına rağmen, bu genelgenin uygulanması noktasında büyük sorunlar yaşandığına dikkati çeken Eğitim İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Volkan Erken, "Öncelikle veliler öğrencinin üstünün aranmasına müsaade etmiyorlar. Bu durumda da çeşitli sorunlar ortaya çıkabiliyor. Dolayısıyla üst aranmasına yönelik bir mevzuat olmadığı için bu konuya her okul kendi iradesi ve yaklaşımı ile kendi kendine çözmesi gerekir. Bu konunun bir mevzuata bağlanarak biran önce çözüme kavuşturulması gerekir" şeklinde konuştu.