Basına hakaret!

Basına hakaret!

Okul idarecisi olduğunu söyleyen kişilerden 'Haberleri kaldırın' baskısı. Samsun'da bir okulda yaşanan kaza sonucu yaralanan öğrenci ile ilgilenmesi gereken okul yönetimi basına hakareti tercih etti.

Samsun'da bir okulda kendini yaralayan öğrenci haberinden sonra, okul yönetiminden olduklarını iddia eden bazı kişiler gazeteleri arayarak, haberleri kaldırın baskısı yapmaya kalkıştı.

Samsun'un İlkadım ilçesi Toybelen Mahallesi'ndeki bir lisede meydana gelen olayda bir öğrenci girdiği bunalım sonucu bıçakla kendini yaralamış ve hastaneye kaldırılmıştı. Bir ajansın abonelerine geçtiği haberin ardından gazetemizi arayan ve kendisini okul idaresinden olduğunu iddia eden kişiler, "Derhal haberi kaldırın. Kaldırmazsanız, Allah sizin çocuğunuzu da bu duruma getirsin" şeklinde baskı yapmaya kalkıştılar.

Önlem alamayan okul suçu basına attı!

Okul idaresinin sorumluluklarını yerine getirmesi gerekirken, gazeteleri arayarak hareket etmesi ise tepki çekti. Sorulması gereken soru: "bıçağın okula nasıl girdiği" olması gerekirken, basına "bu haberi neden yaptınız?" diyen kişiler halkın haber alma özgürlüğüne de zincir vurmak istediler.