'İbrahim Özyer'in anısına vefasızlık yapıldı'

'İbrahim Özyer'in anısına vefasızlık yapıldı'

Vefasızlık terimi üzerinden İYİ Parti'ye yönelik eleştirilerde bulunan MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, İYİ Parti İlkadım ilçe Başkanlığı için yapılan delege seçiminde, Merhum İbrahim Özyer'in eşi Nursel Özyer'in delege seçilememesinin vefasızlığın vesikası niteliği taşıdığını söyledi.

Nursel Özyer'in delege seçilememesi ile İYİ Parti'nin Merhum İbrahim Özyer'in anısına büyük 'Vafasızlık' yapıldığına dikkati çeken MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, "Bu aynı zamanda büyük tartışmalara yol açmış İYİ Parti'yi kurulma aşamasına kadar götüren vefasızlığın bir yansıma biçimidir" dedi.

"Özyer, İYİ Parti'ye geçtiği andan itibaren vefasızlık görmüştür"

Geçtiğimiz Pazar günü İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen İlkadım delege seçimlerinde, MHP'den İYİ Parti teşkilatına geçtikten sonra bu partiden Milletvekili Adaylığını açıklamış olan ve bundan sonra geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden İbrahim Özyer'in eşi Nursel Özyer'e 1 oy çıkması nedeniyle büyük vefasızlık yapıldığını belirten MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, "Bu durum vefasızlığın bir göstergesidir. İbrahim Özyer bu partiye geçtiği günden beri kendisine vefasızlık yapılmıştır. Biz merhum İbrahim Özyer ile abi kardeş gibiydik. Kendisi bir tercihte bulunarak İYİ Parti'ye geçti. Geçti ama kendisine orada vefasızlık yapılmaya başlanmıştı. İbrahim Özyer'in İYİ Parti'den birinci sıradan milletvekili olması gerekiyordu. İbrahim Özyer'in şahsına ve ailesine vefasızlık böyle başladı. Samsunla ilgisi olmayan bir kişiyi İbrahim Özyer'in önüne koyarak milletvekili yaptılar" dedi.

"Büyük ayıp ettiler"

İYİ Parti'nin yolunda kurban olmuş bir kimsenin geride bıraktığı hatırasına saygısızlık yapmasının büyük bir ayıp olduğuna değinen MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, "Bu insanın geride size bıraktığı emaneti baş tacı yapmanız gerekirken, saygıdeğer eşinin de katıldığı delege seçimi sonrası kendi oyunun dışında bir tek oy çıkmıyorsa, bu büyük bir vefasızlıktır, büyük bir ayıptır. Rahmetli İbrahim kardeşimizin eşinin delege seçiminde iyi bir oy alması, İYİ Parti için büyük bir gurur tablosu olurdu ancak, bunlar bunu başaramadılar. Kişisel ve siyasi çekişmelere vefa gibi değerleri kurban ederseniz zarar görürsünüz" diye konuştu.  

"Vefasızlık olağan hale geldi"

İYİ Parti'yi kurarak MHP'yi bölme düşüncesi taşıyanların bahanesinin koltuk bahanesi olduğunu vurgulayan Abdullah Karapıçak, "Beyle bir harekette vefasızlık olağan bir şeydir. Kişisel olarak yapılan koltuk hesapları sonucunda bu şekilde vefasızlık örnekleri ile karşılaşıyoruz. Nefisleri akıllarının ve vefanın önüne geçmiştir. Koltuk için inandıkları davayı inkar edenlerin böyle bir hırsla vefayı geri planda bırakmalarını normal karşılıyoruz. Dolayısıyla davayı satanların bulundukları yerlerde dava hareketi olduklarını, ülkücü ve milliyetçi olduklarına yönelik söylemleri kendi avuntularıdır. Sayın Bahçeli'de birçok kez bu arkadaşlara partilerine dönmeleri konusunda çağrıda bulundu. Bende sizin aracılığınızla bu arkadaşlara sesleniyorum ve yuvalarına dönmeleri için çağrıda bulunuyorum. Gelin birlikte siyaset yapalım" ifadelerini kullandı.

Geçen Pazar günü Samsun İYİ Parti İl Başkanlığında gerçekleştirilen İlkadım delege seçiminde, kurucu İl Başkanı ve GİK üyesi Ömer Süslü aday olamazken, eski İl Başkanı Recep Güleroğlu'na 12 oy, merhum İbrahim Özyer'in eşi Nursel Özyer ise 1 oy almış ve bin 875 parti üyesi kendisine oy vermemişti. 

'İbrahim Özyer'in anısına vefasızlık yapıldı'