17 yıllık içme suyu sorunu çözülüyor!

17 yıllık içme suyu sorunu çözülüyor!

SASKİ, 17 yıllık temiz içme suyu hasretini sonlandırmak için harekete geçti. 2005 yılından beri devam eden su sorunu 1 günde çözüldü.

Samsun'un Canik İlçesi Düvecik Mahallesinde 2002 yılından bu yana temiz içme suyu olmadan yaşayan ailenin içme suyu probleminin çözümü için yetkililer ilk adımı attı.

Yapılan haberlerin ardından Canik İlçesi Düvecik Mahallesi'ndeki içme suyu ihtiyacını dağdan sızan su ve çatıdan biriktirilen yağmur suyu ile gideren Okumuş ailesinin içme suyu sorunu çözülüyor. Haberimizi dikkate alan Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ ekibi, Havva Okumuş ve ailesini ziyaret ederek sorunun çözümü içen incelemelerde bulundu. SASKİ Abone İşleri ve Kayıp Kaçak Şube Müdürü Savaş Gayretli ile İçme Suyu İşletme ve Bakım Şube Müdürü Emre Kalay'ın incelemek için gittiği mahallede, 200 metre hat çekilerek pompa ile hanelere terfi yapılarak su temini sağlanacağı, ekiplerin bunun için pompa tedarik işlemlerini sürdürdüğü ve Pazartesi günü su hattının çekilerek pompa montajı yapıldıktan sonra içme suyunun temin edileceği belirtildi.

Çocuklarım artık hastalanmayacak!

Yıllardır yaşadığı içme suyu problemini anlatabilmek için çektiği video ile sosyal medyada derdine çözüm arayan Havva Okumuş, yetkililerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Uzun yıllardır temiz suya hasret olduğumuz için, mağduriyetimizin bu kadar erkenden duyulması bizleri çok şaşırttı. Beni dayan ve derdimi dinleyerek yardımcı olan Samsunsonhaber ekibine ve bu haber sonrası buraya kadar çözüm üretmek için gelen Samsun Büyükşehir Belediyesi yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Temiz bir içme soyuna kavuştuktan sonra sağlık bir şekilde yaşayabileceğiz. Çocuklarım artık hastalanmayacak. Büyükşehir Belediye başkanımız Mustafa Demir'in SASKİ Genel Müdürümüze talimatı ile buraya kadar gelen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.