Samsun'un Ambulans Helikopteri nerede hizmet veriyor?

Samsun'un Ambulans Helikopteri nerede hizmet veriyor?

Uzun bir süredir Samsun'da olmayan ve acil sağlık hizmetlerinin hava ambulansı olmadan sürdürülmeye çalışıldığı Samsun'da ambulans helikopterin akıbeti merak ediliyor.

Yetkililerin yapmış oldukları açıklamalara göre bugüne kadar gerekli bakımlarının tamamlanarak Samsun'a gelmesi beklenen hava ambulansının nerede olduğu ve ne durumda olduğu merak konusu oldu.

Samsun hava ambulansından mahrumken başka şehirlerde hizmet veren 112 Hava Ambulansının Erzurum, Sivas ve Trabzon'da kullanıldığı, AK Parti İl Yönetimi'nde yer alan bir ismin babasının da bu durum nedeniyle mağdur olduğu iddia ediliyor.

Samsun'un Ambulans helikopterinin bakımı tamamlanmış olduğu ve bakım için Samsun'dan giden ambulansın 1 aydır diğer şehirlerde bakıma giden ambulans helikopterlerin yerine görev yaptığı ve şuanda da bu amaçla Trabzon'da olduğu belirtiliyor.

Samsun Ambulans helikoptersizken, başka şehirlerde hizmet veren 112 Hava Ambulansı Erzurum, Sivas ve Trabzon'da hizmet veriyor. Yani Samsun'un helikopteri bakımda iken Samsun'a başka bir ilden takviye yapılmamasına karşın, Erzurum, Trabzon ve Sivas'ın helikopteri bakıma gittiğinde Samsun'un 112 Hava Ambulansı o illere hizmet veriyor.

Diğer İller Mağdur Olmasın Ama, Samsun Halkı Neden Mağdur Ediliyor?

Samsun AK Parti il yönetiminde yer alan bir ismin babasının da Samsun'un 112 Hava Ambulansı diğer illere hizmet verdiği için mağdur olduğu iddia edildi. Hava ambulansı ile sevk edilmesi gereken hastanın helikopter olmaması nedeniyle günlerdir sevk beklediği öne sürülüyor.