Bafra'da esnaf ve üretici sürekli kredi kuyruğunda

Bafra'da esnaf ve üretici sürekli kredi kuyruğunda

Üretim ve tarım şehri Bafra'da çiftçi ve köylünün yalnız bırakıldığını söyleyen İYİ Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz, Samsun'un ve Karadeniz Bölgesi'nin en büyük tarımsal alan varlığını oluşturan Bafra'da tarımsal girdi maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle esnaf ve çiftçinin sürekli kredi peşinde koşturmaktan yorulduğunu söyledi.

Türkiye'nin en önemli delta ovalarından birisini oluşturan Bafra Ovası'nın, bitkisel üretim açısından sadece Samsun'a değil, başta Karadeniz Bölgesi olmak üzere Türkiye'ye ve Dünya'ya önemli değerler sunduğunu belirten İYİ Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz, "Tarımsal girdi maliyetleri olağanüstü bir şekilde arttı. Devlet vatandaşından uzaklaştı. Böylece esnaf ve köylü olmak üzere bütün üretici kesimleri kredi peşinde koşturmaktan bunalmış durumda. Halk Bankası'nda esnaf odalarının müracaatları had safhaya ulaşmıştır" dedi.

'Üretici ve çiftçi destek görmüyor'

İYİ Parti politikalarının, ekonomik, sosyal ve kültürel yaklaşımlarının Türk halkı tarafından benimsendiğini ve bu nedenle İYİ Parti'ye büyük bir teveccühün olduğunu belirten İYİ Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz, tarım kenti Bafra'nın yerele olarak kalkınmaya ihtiyacı olduğunu çiftçi ve üreticinin gerekli desteği görmediğini açıkladı.

İYİ Parti'nin göreve geldiğinde Bafra ilçesinin tarımsal olarak kalkınması ve üreticinin desteklenmesi için bütün çalışmalara hakim olduklarını ve hazırlıklı olduklarını belirten İYİ Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz, "İlçemiz çok büyük bir tarım kentidir. Ancak bu potansiyeli Türkiye ve Dünya ölçeğinden tam olarak kullanılmamaktadır. Burada halkımız tarım ve hayvancılıkta olağanüstü gayretler sergilemesine rağmen, devletten yeterli ilgi ve desteği görmemektedir.

'Milli ve manevi değerleri üzerinden ülkemizin gerçek sorunları örtülmeye çalışmıştır'

AK Parti hükümetinin milli ve manevi değerleri kullanarak ve sürekli hamaset yaparak halkı kandırdığını açıklayan İYİ Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz, "Milli ve manevi değerler üzerinden vatandaşı yanıltmaya çalışıyorlar ancak gerçekler çok farklı ve büyük olduğu için gerçekleri örtmeye de güçleri yetmiyor. Ancak sergiledikleri siyaset çok kirli. Özellikle halkı kutuplaştırmak ve kandırmak kirli bir siyaset örneğidir. Büyük bir menfaat grubu TÜİK ve Enflasyon rakamları örneğinde olduğu gibi Türkiye'nin gerçeklerini halkından gizliyor. Bir de beka üzerinden gerçekleştirilen söylemlerle halkı daha da yanıltıyorlar" dedi.

'Halkın ekonomik ve gelecek kaygısı had safhada'

Birçok yerde olduğu gibi Bafra'da da halkın büyük bir ekonomi ve gelecek kaygısı içinde olduğunu belirten Aydoğan Yılmaz, "Vatandaş yavaş yavaş da olsa içine düşürüldüğü durumu görmeye başladı. Vatandaşın büyük bir alım gücü sorunu var. Enflasyon karşısında umutsuzca savruluyor. Promosyon kuyruğunda, ekmek, yağ, şeker kuyruğunda mücadele ediyor. Asgari ücretle çalışanların mağduriyeti devam ediyor. Politika faizinin düşmesi vatandaşın cebine yansımıyor. Enerji fiyatlarındaki zamlar vatandaşın belini bükmüş ve çaresiz bırakmıştır. Hükümet bir türlü elini vatandaşın cebinden çıkarmıyor. Vergiler ve cezalarla dış borç ödenmeye çalışılıyor" diye konuştu.

"Kazanan Bafra halkı olacak"

Türk halkının bütün ülke genelinde İYİ Parti'ye gösterdiği teveccühün ve umudun giderek büyüdüğünü söyleyen İYİ Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz, 2023 yılında yapılması öngörülen seçimlerde Bafralıların büyük bir bölümünün Millet İttifakı ile birlikte İYİ Parti'yi tercih edeceklerini söyledi. Devletin kendisine yüz çevirdiğini ve yalnız bıraktığını gören üretici kesimin büyük bir bölümünün İYİ Parti ve Millet İttifakından umut bulduğunu kaydeden Yılmaz, saha çalışmalarımız ve yapılan anket sonuçlarının seçime de yansıyacağını ve böylece kazananın bütün Bafra halkı olacağını da sözlerine ekledi.