Eski Bakanların Karadeniz Kardeşliği

Eski Bakanların Karadeniz Kardeşliği

AK Parti Hükümetlerinde bakanlık yapmış isimler, kabinede başlattıkları komşuluğu, Karadeniz'in komşu illerinde yürüttükleri Belediye Başkanlığı görevi ile sürdürmeye devam ediyorlar. Başkanlar komşu illerde adeta birbirleri ile yarışır gibi hizmet ediyorlar?

AK Parti Hükümetinin 2002 yılındaki oluşumu ile birlikte Milletvekili olan ve daha sonraki dönemde Bakanlık görevlerine getirilen iki isim Hilmi Güler ve Mustafa Demir, parlamentodaki komşuluklarını, Karadeniz'in iki ilinde sürdürdükleri eşdeğer görevle de sürdürmeye devam ediyorlar. Başkanlar Karadeniz'in en şirin ve aynı zamanda en güzel komşu illerinde adeta hizmet yarışı yapıyorlar.

AK Parti'nin 3 dönem kuralına takıldıktan sonra, kendi illerinde 2019'da yapılan yerel seçimlerle birlikte Belediye Başkanı seçilen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, hükümetteki bakanlık görevlerinin ardından bilgi ve tecrübelerini yerel yönetimlerde sürdürme imkanı yakaladılar.

Hilmi Güler

3 Kasım 2002'de Ordu'dan AK Parti milletvekili seçilerek 58, 59 ve 60. Hükümetlerde 2002-2009 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini yürüten Hilmi Güler, 2019 Türkiye yerel seçimlerinde ise Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti.

ODTÜ Metalurji Mühendisliği mezunu olan Hilmi Güler, aynı üniversitede yüksek lisans ve doktorasını da tamamladı.

Mustafa Demir

1 Mayıs 2009'da II. Erdoğan Hükümeti'nde yapılan kabine değişikliği sonucu Bayındırlık ve İskan Bakanı ve 22,23 ve 24. Dönem AK Parti Samsun Milletvekili olan Mustafa Demir, 2019 Türkiye yerel seçimlerinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi.

Mustafa Demir, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ni bitirdi.

SAMSUNSONHABER ? ÖZEL HABER