Atakum Belediyesi'nde garip kadro alımına meclis dur dedi

Atakum Belediyesi'nde garip kadro alımına meclis dur dedi

43 Sözleşmeli Personel Talebi AK PARTİ, MHP, İYİ PARTİ'nin tamamı ve CHPli üyelerin de oyları ile reddedildi!

Atakum Belediyesi'nin 2022 Ekim Ayı Oturumu bugün Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Yapılan oylamada meclise sunulan diğer maddeler kabul edilirken, kadro değişimi ve kadro açılması ile ilgili gündem maddeleri oy çokluğu ile reddedildi.

CHP Meclis Grupbaşkanvekili Yusuf Erden: "İsimler yok, belediyenin işine yaraması zor kadrolarla değiştiriliyor!"

Oturuma Cemil Deveci Başkanlık etti.43 kişinin istihdam edileceği, kadro boşaltılması ve yeni kadro talebi ile ilgili olarak söz alan CHP Meclis Grupbaşkanvekili Yusuf Erden;

"8 madde ve 9 madde birbiriyle ilgili. Biz geçtiğimiz günlerde kamuoyunda benzer bir uygulama ile karşılaştık. Bu uygulamanın hukuki boyutunda ciddi tartışmalı durumlar var. Bunlardan bir tanesi şu. Kadro değişikliğinin bir hafta içerisinde Kaymakamlık tarafından oluru alındıktan sonra kadro tahsisi yapılır gerekçesiydi. İkincisi 8. madde, 9. maddeye zemin hazırlıyor. 9. maddede isimler yok ve 8. maddedeki norm kadrodaki bazı çekimserliklerimiz var.

Atakum Belediyesi olarak kullanması gereken, belediyede etkin olacağını düşündüğümüz kadrolar belediyenin işine yaraması daha zor kadrolar ile değişiyor. Bu da bizim çok da sıcak baktığımız kabul edilebilir bir durum değil. Bu konuda ilgili arkadaşlarımızla birlikte biz bu maddenin müdürlüğüne iadesi yönünde oylama yapılmasını talep ediyoruz. Maddelerin iadelerini meclise sunuyoruz." dedi.


AK PARTİ Grupbaşkan vekili Recep Kemal Certel de söz alarak tespitlere katıldığını ve 8. ve 9. maddeleri karara bağlanması için oylamaya sunulmasını, komisyonlara havale edilmeden bu karara bağlanmasını teklif etti.


CHP Meclis Üyesi Necmi Yazıcı: "8. ve 9. maddelerde usul ve yöntem yönünde eksiklikler var!"


Samimiyetimle şunu ifade etmek isterim ki siyasi düşüncesini alırsa olsun veya kimin yakınında olduğuna bakmadan hakkıyla hak eden tüm emekçilerin sözleşmesinin verilmesini arzu ediyorum. 8. ve 9. maddelerde usul ve yöntem yönünde eksiklikler oluşmaktadır. Sözleşme verilecek personelin isim listesinin saklı ve gizli tutulması doğru değil. Alınacak personellerin başkan ve meclis üyeleri ile kan bağı olabilir. Belirttiğim bu ve buna benzer belirsizliklere rağmen oylanırsa sakat bir oylama olacağı, başkanla meclis üyelerinine hukuki yaptırımlarla karşı karşıya kalacağı aşikardır.
Bu ve buna benzer eksikliklerin giderilmesi, 8. ve 9. maddelerin müdürlüklere iade edilmesi uygun olacaktır. "

 

MHP Grupbaşkanvekili Adem Şenol da konuşmacılara katıldığını ve iade edilmesini istedi.

 

İYİ PARTİ Meclis Grupbaşkanvekili Fikret Can Demir:" kadro onaylanmadan başka bir kadro açılıp atama yapılması hukuken de aykırıdır!"

Benden önce konuşan grupbaşkanvekili ve üyelerin söylediği gibi, 8. ve 9. Madde birbiriyle ilintilidir. Yani 9'da sözleşme verilmesi istenen kadro 8'de açılıyor, 9'da onaya sunuluyor.

Yine aynı şekilde kadro onaylanmadan başka bir kadro açılıp atama yapılması hukuken de aykırıdır.
Burada işler sakat olarak doğacaktır, sakat olarak devam edecek.

8. ve 9. maddeler komisyona havalesi gerçekleşmeden oylanması teklifi mantıklı ve en doğru karar olacaktır. 10. dereceden 3 adet memur kadrosunu kaldırıyoruz. 7. dereceden 3 adet eğitmen alıyoruz, yine aynı derecede hemşireyi kaldırıp psikoloğu alıyoruz. Yani dolayısıyla belediyemize daha iyi hizmet edebilme noktasında herhangi bir katkı sağlamayacaktır. Oylanmasını talep ediyorum.


Oylama sonucunda AK PARTİ, İYİ PARTİ, MHPli üyelerin tamamı red oyu verdi. CHP'den de Hasan İpek, Dilek Çınar ve Sefer Çam kabul oyu verirken katılan diğer üyeler red oyu verdi.

Böylece Cemil Deveci'nin 43 sözleşmeli kadro talebi kabul görmedi.