Atakum Belediyesi'nde bir garip eleman alımı

Atakum Belediyesi'nde bir garip eleman alımı

Göreve başladığı günden bu yana icralar ve borçlarla boğuşan Atakum Belediyesi 43 sözleşmeli eleman alımı için Belediye Meclisinden yetki istedi. Ancak, alınacak elemanların mesleği dikkat çekti. Atakum Belediyesi arkeoloğu ne yapacak?

Ekonomik sıkıntıları ve icralar nedeniyle çalışanların maaşlarını çoğu kez eksik ödeyen, belediye harcamalarını karşılayabilmek için geçtiğimiz ay içerisinde 107 parça arsasını satışa çıkaran Atakum Belediyesi, çeşitli meslek gruplarından 43 sözleşmeli eleman alımı için Belediye Meclisinden yetki istedi. Ancak, Atakum Belediyesi'nin işe alım yapacağı iddia edilen meslek türleri kafaları karıştırdı.

Atakum Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü'nün Belediye Meclisi'nin onayına sunduğu ve işe sözleşmeli alınacak kadrolar şu mesleklerden oluşuyor:

 

1 Adet Peyzaj Mimarı,

2 Adet Mimar,

11 Adet Mühendis,

2 Adet Tekniker,

8 Adet Teknisyen,

2 Adet Programcı,

2 Adet Eğitmen,

2 Adet Avukat,

1 Adet Veteriner Hekim,

1 Adet Veteriner Sağlık Personeli,

2 Adet Ekonomist,

1 Adet Arkeolog,

1 Adet Sosyolog,

1 Adet İstatistikçi,

2 Adet Kameraman,

3 Adet Biyolog,

 

 

 

Atakum Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü sözleşmeli ve tam zamanlı çalışacak personellerin 2022 yılı içerisinde göreve başlatılmasının planlandığını da bildirdi.

 

Ancak meclise sunulan yazıda kimlerin nasıl müracaat edeceği, sınav yapılıp yapılmayacağı ile ilgili açıklama yapılmazken, borç batağı içinde olan belediyenin Arkeolog, biyolog,  Halk Eğitim Merkezinden öğretmen ve eğitmen görev yaptığı halde 3 adet eğitmen işe alma talebi Belediye Meclis üyeleri arasında tartışma yarattı.