Hürriyetçi Eğitim Sen, Tütün İskelesi'nden Bakanlığa Seslendi!

Hürriyetçi Eğitim Sen, Tütün İskelesi'nden Bakanlığa Seslendi!

Samsun Tütün İskelesi'nden Milli Eğitim Bakanlığı'na seslenen Hürriyetçi Eğitim Sendikası, Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamaya çalıştığı bazı uygulamalara karşı basın açıklaması yaptı. Sendika kariyer basamaklarının öğretmenlik mesleğinde çalışma barışını bozacak bir kanun teklifi olduğu haykırdı.

Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun İl Temsilcisi İrfan Ay, sendika üyeleri birlikte gerçekleştirdiği basın açıklamasında; "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Kurtuluş Savaşını başlatmak için Samsun'a ilk adımını atarak, hürriyet ateşini yaktığı, bağımsızlık güneşinin doğduğu, Tütün İskelesi'nden, şu saatlerde yeni yasama dönemini için toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisine, çalışma barışını bozan bu kanunun, yeniden düzenlenmesi için geldik" dedi.  

Öğretmenin itibarı yere düşmesin

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bazı uygulamalarının öğretmenlik mesleğine zarar verdiğini açıklayan İrfan Ay; "Buraya yere düşen mesleki itibarımızı, yerden kaldırmaya geldik. Günlerdir öğretmenlerin yükselen feryatlarını duymayan, adeta sağır ve dilsiz olan, Milli Eğitim Bakanlığına, Türkiye Büyük Millet Meclisine ve bu ülkeyi yöneten siyasetçileri de yetiştiren irfan ordusu adına, sesimizi duyurmaya geldik 2 Eylül'de Ankara'da, Milli Eğitim Bakanlığının önünde, basın açıklaması yaparak dilekçelerimizi bakanlığa verdik. Manisa'dan güvercinle haber yolladık. Kayseri Erciyes dağından dumanla haber gönderdik. Adana ve Tokat'tan haykırdık. Bütün milletvekillerine mektup yazdık. Bugün Kahraman Maraş, Kocaeli ve buradan sıkıntılarımızı temiz Türkçemiz ile, İşaret Dili ve Mors Alfabesi ile, Braille Alfabesi ile tekrar tekrar anlatıyoruz. Bizim sıkıntılarımızı görmek-duymak istemeseler bile, bütün iletişim kanallarını deneyerek sesimizi, sıkıntılarımızı duyurmaya devam edeceğiz" diye konuştu.  

1 milyon öğretmeni ilgilendiriyor

Öğretmenlik meslek kanununun yaklaşık bir milyon öğretmeni ilgilendirdiğini açıklayan İrfan Ay; "Öğretmenlik Meslek Kanunu, 12 madde ve geçici bir madde olmak üzere toplam 13 maddeden ve sadece bir buçuk sayfadan oluşmaktadır. Kanun o kadar acele çıkarılmıştır ki paydaşların görüşü alınmamış, çalakalem yazılan kanun metninde biçimsel bir bütünlük dahi bulunmamaktadır. Kanunun kapsamı kariyer basamakları sınavı ve 3600 ek gösterge düzenlemesinden ibarettir. Öğretmenlerin 60 yıllık özlemini sona erdirmekle övünen Bakanlık, bu kanunda eğitim çalışanlarına şiddetle ilgili hiçbir düzenleme getirmemiştir. Eğitim çalışanlarının bir bütün olduğunu unutan bakanlık, hizmetlisinden memuruna, 4/B'lisinden şefine, öğretmeninden idarecisine, tüm çalışanların maaşlarını iyileştirmelidir. Maaş iyileştirmesini sınav şartına dayandırması, mülakat garabetini ortadan kaldırmayan, sözleşmeli öğretmenliğin ele alınmadığı, liyakate dayalı bir yönetici atama sistemi getirmeyen velhasılı öğretmenlerin çalışma şartlarını iyileştirmekten uzak, aksine çalışma barışını bozan bu kanun, paydaşların görüşü alınarak ivedilikle revize edilmelidir" şeklinde konuştu.

Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun İl Temsilcisi İrfan Ay açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Kariyer basamakları sınavı nedeniyle 614 bin 446 öğretmen maaşına zam başvurusu yapmıştır. Öğretmenin kendini geliştirebileceği, çağın şartlarına uygun yeni imkânları sağlaması gereken milli eğitim bakanlığı, nitelik, içerik ve akademik olarak, tam bir garabet olan 180 ve 240 saatlik videolarla, öğretmenin gelişim sağlayacağını zannediyorsa gerçekten, eğitimden de öğretmenlik mesleğinden de anlamıyor demektir. Bakanın öncelikli görevi öğretmenleri bu ekonomik darboğazdan kurtarmakken, kendi şoförünü şube müdürü yapmakta sarı sendikaların mensuplarına 76. Maddeden koltuk dağıtmaktadır."