CHP İl Başkanı Türkel; 'AKP talan hükümeti oldu'

CHP İl Başkanı Türkel; 'AKP talan hükümeti oldu'

AKP iktidarında yerli ve milli ne varsa satıldığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, 'Hamasetle yerli ve milli olunmuyor, Samsun'da Cumhuriyet tarihinin ne kadar birikimi varsa sattılar' dedi.

AKP iktidarında yerli ve milli ne varsa satıldığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, "Hamasetle yerli ve milli olunmuyor, Samsun'da Cumhuriyet tarihinin ne kadar birikimi varsa sattılar" dedi.

"Samsun'dan aldılar, sattılar ama yerine koymadılar"

AKP hükümetinin iktidara geldiğinde Samsun'un TEKEL'i, AZOT'u, Bakır Fabrikası, Limanı ve Yetiştirme Çiftliklerinin olduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, "Bu ülkenin değerli kazanımlarını AKP hükümeti 20 içerisinde birer birer elden çıkararak sattı. Bugün ise elde satacak bir şey kalmadı, her şey talan edilmiş durumda. Bu nedenle AKP daima Samsun'dan, Samsunlulardan almış, Samsun'a ati ne varsa satmış ama yerine bir şey koymamıştır. 2022 yılına gelindiğinde AKP adeta samsundaki bütün çivileri sökmüş, yerine bir tane çivi çakmamıştır. Her şeyi satmış her şeyi özelleştirmiştir. Her şeyi talan etmiştir" dedi.

"AKP'nin bir türlü bireysel servet düşkünlüğü vardı"

AKP içindeki birçok kişinin siyasete girmeden önceki konumu, mali durumu ve ilişkilerinin, siyasete girdikten sonraki durumu ile ölçülemeyecek kadar farklı olduğunu ve bunun gözle görünür biçimde olduğunu belirten CHP İl Başkanı Fatih Türkel, "Örneğin AKP'de yöneticilik yapmış kişilerin, başta Belediye Başkanları ve Milletvekillerinin, göreve gelmeden önceki servetlerine bir bakalım, bir de bugünkü durumlarını inceleyelim. Açık bir şekilde servet düşkünlüğü içinde birbirlerinin eline tuz dökemiyorlar. Mal varlıklarının olağanüstü bir şekilde arttığını görüyoruz. Bu sıra dışı tablo eşitliğe, demokrasiye, insan haklarına, inancımıza asla uymayan bir durum ortaya koymaktadır. Hiçbir inanç sistemi AKP'nin yaptığı bu bireysel kazanç düzenini açıklayamaz. 3 Y ile mücadele etmek için geldiğini söyleyen bu iktidar bunun tam tersi uygulamalarla Türkiye'de ekonomik ve sosyal olarak büyük bir yıkım gerçekleştirmiştir" diye konuştu.

"Yanlış politikalar alım gücünü yok etti"

Öncelikle tarım ve hayvancılıkta uygulanan yanlış politikanın vatandaşlar açısından alım gücü ile ilgili sorunlar ortaya koyduğunu belirten CHP İl Başkanı Türkel, "Bu durum ülkemizi kısa ve uzun vadede büyük sıkıntılara sokacaktır. Çiftçi desteklenmiyor, üretici desteklenmiyor ve yalnız bırakılıyor. Bakın bu seneki fındık üreticisinin durumuna. Fındık üreticisi AKP'nin beslemesi Ferrero Fındık firmasına tekeline terk edilmiş durumda. Hayvancılık bitmek üzere, yem ve saman fiyatları olağanüstü pahalı. Çarşamba ve Bafra Ovaları gerektiği gibi kullanılamıyor. Burada yetiştirilen ürünler de ve bu ürünleri yetiştiren üretici de hak ettiği değeri göremiyor. Bu doğrultuda Samsun'da sebze üretimine dayalı, tarımsal sanayiye dayalı bir tane fabrika yatırımı yapılmamıştır. AKP her defasında 'uçuyoruz edebiyatı' yaparak halkımızdan çaldıklarını örtmeye çalışmaktadır" diye konuştu.

"Bu kara tabloyu değiştireceğiz"

AKP hükümetinin ortaya koymuş olduğu yalan ve talan düzenine son vereceklerinin altını önemle çizen Başkan Fatih Türkel, "Bu kara tablo böyle gidemez, gitmemeli ve gitmeyecektir. Türkiye'nin en pahalı suyunu Samsunlu hemşerilerim tüketiyor. Samsunlular sandıkta onu yönetenlerin kendisini nasıl çaresiz bıraktığının bilinciyle gereğini yapacaktır. Bu yöndeki değişim rüzgarının çok büyük estiğini görüyoruz. Her yerde tepkiler büyüyor. Vatandaş bunları dini bütün insanlar diye iktidara getirdi ancak gördü ki, talan edilmemiş bir tek alan kalmamış" şeklinde konuştu.