İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy: 'AKP halkı değil, kendisini düşünüyor'

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy: 'AKP halkı değil, kendisini düşünüyor'

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, AKP hükümetinin yanlış ekonomik politikaları nedeniyle ortaya çıkan, Türk Lirası'ndaki değer kaybının ve yüksek enflasyonun Türk halkının büyük bir bölümünü geçim mücadelesi içerisine soktuğunu ve bugüne ve geleceğe ait büyük yıkımlar yarattığını söyledi.

"AKP Türk halkını yoksulluğa mahkum etti"

AKP hükümetinin sadece zenginlerin hükümeti olduğunu belirten İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, her defasında yer ve milli hamaseti söylemleri ile halkın kandırıldığını, uygulamalarda Türk halkının emeğinin zenginlere ve yabancı ülkelere peşkeş çekildiği söyledi. AKP hükümetinin bütün bir halkın zenginleşmesini ve rehanı sadece AKP'li kodamanlarına indirgediğini söyleyen İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, "Ortada çok büyük bir yalan, hamaset ve ekonomik yıkım var. Ancak, AKP'nin ileri gelinlerinin düşündükleri tek şey kendileri, gelecekleri, yakınları ve kendileri ile birlikte zengin ettiklerinin geleceğidir. Halkımız bunu iyi anlamalıdır" dedi.

"Hükümet medya gücünü ile başka bir Türkiye yansıtmaya çalışıyor"

AKP hükümetinin dini değerleri ve kadim değerleri güçlü olan Türk halkının manevi duygularını sömürerek siyaset yaptığının altını özellikle çizerek konuşan İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, "Ortada gizlenen gerçeklerle idare edilmeye çalışılan bir ekonomi ve Türkiye tablosu var. Erdoğan hükümeti geçmişte şikayet ettiği her şeyi bugün kendisi yaşatır hale gelmiştir. Büyük bir medya ağı ile insanlarımıza her gün yalan yanlış bilgiler aktarıp algı manipülasyonu yapıyor" diye konuştu.

"Gerçekler Erdoğan'ın söylediklerinden çok farklı"

Türkiye'nin eşi benzeri görülmemiş bir finansal krizle karşı karşıya olduğunu açıklayan İYİ Parti Samsun İl Başkanı Aksoy, "Türk lirası sadece geçen yıl değerinin yarısını kaybettikten sonra, ülke şimdi de TÜİK'in bile gizleyemediği makyajlı rakamlara göre yüzde 100'e yaklaşan ve hızla yükselen enflasyonla mücadele ediyor. Bu halkımız açısından ağır yaşamsal sonuçlar doğruyor. AKP hükümetinin ekonomiyi kökten elden geçirerek faiz oranlarını düşük tutmasıyla ilişkili ekonomik hamleler bütünüyle boş çıkmış yine zengin sınıfı yüceltilmiştir. Bugün sokağın gerçeğinde eti, şekeri, buğdayı, unu, sıvı yağı, yumurtayı ve daha pek çok temel gıda maddesini alamayacak binlerce insan bulunduğu gerçeği ile karşı karşıyayız" şeklinde konuştu.

"Liyakatli kadrolarla yıkıma son vereceğiz"

İYİ Parti ve Millet İttifakı olarak genel seçimlerde ve sonrada da yerel seçimlerde müthiş bir başarı yakalayacaklarını ifade eden Başkan Aksoy, "Biz AKP hükümeti gibi yapmayacağız. Liyakatli insanlarla yol yürüyeceğiz ve bu yıkıma son vereceğiz. Adeta hiçbir şeyin yolunda olmadığı ortamlarda yakın vadede mucizeler beklemek rasyonel değildir. İçinde bulunulan zorluk düzeyinde bir ekonomide, bir takım anlık üretilmeye çalışılan mucize bekleyişli palyatif çözüm aramaları, değil orta vadede çözüm getirmek, kısa vadede hiçbir çözüm sunamaz. TCMB bağımsızlığı, maliye ve para politikaları,  kurları, faizler, carî açık, dış borçlar ve daha niceleri enflasyonun oluşumunda önemli etkenlerdir. Bütün bunların yanı sıra; üretim, istihdam hacmi, turizm, güven ve kredibilite vs gibi unsurlarda da son derece itinalı hazırlanmış, uygulanması gereken politikaların oluşturulması şarttır. Başta tarım politikası olmak üzere ekonominin temel taşlarının yeniden yapılandırılmasını sağlayarak AKP hükümetinin yarattığı yıkıma son vereceğiz" şeklinde konuştu.