CHP İl Başkanı Türkel; 'Ferrero Fındık AKP'nin beslemesi ve komplosudur'

CHP İl Başkanı Türkel; 'Ferrero Fındık AKP'nin beslemesi ve komplosudur'

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, fındık üreticisinin emeğini, alın terini ve geleceğini sömüren Ferrero Fındık'ın AKP'nin yarattığı bir komplo olarak nitelendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Fatih Türkel, "AKP hükümeti adaletten, eşitlikten, haktan ve hukuktan yana olmadığı gibi, bu alanlarda sadece kendi tekelini oluşturmuştur. Emekten ve alın terinden yana Türk çiftçisinin yanında olması gerekirken maalesef tarımda da yarattığı tekelci yapılanmalara bu ülkenin üreticilerini ezdirmiştir" dedi.

Türkiye'nin sahip olduğu ekonomik değerleri için en büyük engelin AKP hükümeti olduğunu söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Fatih Türkel, fındık üreticisinin en büyük kabusu olan Ferrero Fındık'ın AKP'nin beslemesi ve maşası olduğunu açıkladı. Başkan Fatih Türkel, Ferrero Fındık'ın bugünkü konuma gelmesi için AKP hükümetin Fiskobirlik'i itibarsızlaştırıp yok ettiğini iddia etti.

"Ferrero AKP'nin bir maşasıdır"

Bugün fındık üreticisi konumundaki halkımızın başının belası olan, serbest piyasadaki fındık fiyatlarına müdahale ederek fındıkta yıllardır büyük bir tekel oluşturan Ferrero Fındık firmasının bilinçli bir şekilde bu günlere getirildiğini ve FİSKOBİRLİK'in Türkiye'de Ferrero'yu tekel yapmak için bilerek batırıldığını belirten CHP İl Başkanı Fatih Türkel, "Çünkü işin terminolojisine baktığımda açık bir şekilde şunu görüyoruz ki, Türkiye'de Ferrero Fındık'ın oluşum varlık süreci 'Oltan Gıda' ile başlar. Oltan Gıda Fındık A.Ş. ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cüney Zapsu'ya aittir. Amerika ile ilişkilerini sürdüren ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Zapsu Oltan Gıda Fındık A.Ş'nin sahibidir. Dolayısıyla FİSKOBİRLİK öncelikle AKP tarafından itibarsızlaştırıldı. Özellikle devlet bankalarından almış olduğu kredileri engellendi, kısıtlandı ve geri alındı. Böylece çaresiz bırakıldı. Bir taraftan Genel Müdürü ve Genel Müdür Yardımcıları itibarsızlaştırıldı ve basın yolu ile havuz medyası tarafından linç edilmeye çalışıldı. Daha sonra da adım adım FİSKOBİRLİK'in pazarı AKP tarafından Oltan Gıda Fındık A.Ş.'ye teslim edildi. Oltan Gıda FİSKOBİRLİK'in açığını kapattı ve o sermaye gücü ile, yurtdışından aldığı büyük ekonomik destekle, piyasadaki fındığı toplamaya başladı. Belli bir aşamaya geldikten sonra ise Oltan Gıda Fındık hisselerini tümüyle Ferrero Fındık'a devretmiştir. Böylece Ferrero Fındık ortaya çıkışı bu şekildedir. Şu an Türkiye'deki fındığın yüzde 70 oranındaki kalibrasyonunu Ferrero Fındık yönetiyor ve halkımızın emeğini alın terini sömürüyor. AKP hükümeti ve tüm yetkilileri ise bu duruma sessiz kalıyorlar" diye konuştu.