Murat Toktaş; ' Karadeniz ve Samsun turizmine ilgi arttı'

Murat Toktaş; ' Karadeniz ve Samsun turizmine ilgi arttı'

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, TSO'da düzenlenen bir panelde konuştu.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclisi'nde düzenlenen panelde,(KATİD) Başkanı Murat Toktaş da Samsun ve Karadeniz Bölgesi turizmine dayalı önemli açıklamalarda bulundu.

'TURİZM SEKTÖRÜ BU YIL TOPARLANMAYA BAŞLADI'

Murat Toktaş açıklamasında; ''Turizm sektörü 2019 yılında en iyi yılını yaşadı.52 milyon turist ve 37- 38 milyar $ da bir gelir elde etti. Fakat arkasından hemen bir pandemi ve duraklamadan sonra bu yıl tekrar toparlamaya başladı. Bu yıl 47 milyon turist ve yaklaşık 37 milyar $ bir turizm geliri elde edeceğiz. Buda en iyi yılımızın %10 gerisinde kalmış oluyoruz demek. Rakiplerimiz olan Yunanistan ve İspanya'ya baktığımız zaman onlar daha gerimizden toparlanarak geliyor. Önümüzdeki sene inşallah başka bir kriz çıkmaz ise, 2019 en iyi yılımızın daha da üstüne çıkarak yolumuza devam edeceğiz. Son 10 yılda sürekli inişli çıkışlı bir gelir akışı oldu. Son iki yılda ciddi anlamda zor durumda kalan Tesislerimiz oldu'' açıklamasında bulundu.

'KARADENİZ BÖLGESİ'NE İLGİ ARTTI'

Murat Toktaş;'' Yaklaşık on yıl evvel Türkiye'de bir Karadeniz rüzgarı esmeye başladı. Kum, güneş, denize sıkışmış bir turizm sektörümüz vardı. Bu 1980'li yıllardan itibaren başlayan en kolay pazarlama şekliydi. Türkiye hem iklim, hem ulaşım anlamında çok daha avantajlı bir bölge oluşundan dolayı uzun süre biz kum güneşe döndük ama coğrafyamız kültür, doğa, inanç turizmi ile ilgili çok geniş bir yelpazeye sahip. Buda ön plana çıkıp müşteri alışkanlıklarının da yavaş yavaş değişmesi ile birlikte kum, güneş, denizin dışında da bazı talepler gelmesine sebep oldu. Bu talepler de, Samsun ve Karadeniz bölgesine olan ilgiyi artırmaya başladı. Bölge son yıllarda gayet güzel keyifli gidiyor. Eskiden yaz ayları en sakin dönemleri iken, artık yaz ayları en yoğun dönemlerimiz olmaya başladı. Bu anlamda da ciddi bir hareketlilik oldu. Bununla beraber uluslararası zincirlerin de bölgeye girmesiyle hizmet sektöründe kalitede artmaya başladı. Kum, güneş, denizin dışında da ticaret yapılabilir algısı oturmuş oldu. Bundan 15- 20 yıl evvel Karadeniz'e kim gelir? sorusunun cevabı da alınmaya başladıkça daha sağlıklı, daha düzgün yatırımlar yapılmaya başlandı. Bu anlamda da keyifli güzel bir Karadenizimiz var'' dedi.

SAMSUN SON HABER