Ömer Süslü: 'Hükümet millete hizmet ediyormuş gibi yapıyor'

Ömer Süslü: 'Hükümet millete hizmet ediyormuş gibi yapıyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sosyal Konut Projesi'nin detaylarının açıklarken, TOKİ 3+1, 2+1 konut fiyatları ve taksit ödemeleri de netlik kazandı. Ömer Süslü, konuyu Samsun bazlı ele alarak değerlendirdi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde detaylar açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı detaylara göre, 81 il ve tüm ilçelerde 2023-28 yılları arasında arasında 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin iş yeri yapılacak.

İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı Kurucu Başkanı olan Ömer Süslü, proje kapsamında Samsun'u ele alarak açıklamalarda bulundu.

Ömer Süslü açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

''Başlangıç olarak açıklanan konut fiyatlarına baktığımızda (2+1 608.000TL 3+1 850.000TL) hükümetin inşaat m2 satış fiyatını ortalama 8000TL olarak hesapladığını görebiliyoruz. Bu açıklanan rakamlara Sayın Cumhurbaşkanı'nın dediği gibi %40 devlet desteğini eklersek m2 birim maliyeti 13.500TL'ye yükselmektedir.

Yine açıklanan bu rakamlara arsa payı, alt yapı ve belediye harçları gibi maliyetler de dahil değildir. Bir müteahit gözüyle bakarsak en az %30 arsa payının da maliyete eklenmesi gerekmektedir. Bunu da eklediğimizde m2 satış birim fiyatı 17.500TL'yi bulmaktadır.

Samsun'da 3+1 lüx bir dairenin ortalama m2'si 140 civarıdır. Bu m2'yi 17.500TL'ye çarptığımızda giriş kat bir dairenin satış fiyatı 2.450.000TL'yi bulmaktadır. Oysa ki Samsun'da bu rakamın çok altında yüksek kat, ultra lüx, site içerisinde, havuzlu, açık-kapalı otoparklı, çocuk oyun parklı ve güvenlikli daire alabilmek mümkündür.

Tüm bu değerlendirmeler ışığında bakarsak yapılan konutların imalat fiyatlarının yüksek tutulduğunu görmüş oluruz. Arsası devletten yani milletten %40 destek milletin hazinesinden olan bu konutları çok daha ucuza imal etmek ve milletimize vermek bence mümkündür. Hükümet sanki millete hizmet ediyormuş gibi yaparak aslında şark kurnazlığıyla karlı bir ticaretle müteahitlik hizmeti yapmakta ve milletin parasıyla milletin gözünü boyamaktadır.

Ayrıca yine milletin arazilerini satışa çıkartarak, her başvurudan yüksek başvuru ücreti alarak boş olan hazinesini doldurmaya çalışmakta ve yine milleti kandırmaktadır. Bu şartlar altında dahi keşke vaatlerini yerine getirebilse ve milletimizin bir kısmını da olsa refaha kavuşturabilse. Lakin aynası iştir kişinin lafa bakılmaz atasözümüzden de anlaşılacağı gibi bu işi de öncekiler gibi ellerine, yüzlerine bulaştıracakları çok açıktır. İşin sonunda kaybeden yine milletimiz, kazanansa bir avuç partili ve yandaş müteahitler olacaktır'' dedi.