Samsun Üniversitesi'nin yeni rektörü yarın belli oluyor!

Samsun Üniversitesi'nin yeni rektörü yarın belli oluyor!

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), aralarında Samsun Üniversitesi'nin de bulunduğu 15 Üniversitenin yeni rektörünü, belirlenen takvime göre yarından itibaren atamaya başlayacak.

Aydın yarın duyurulabilir

8 Eylül itibaren 4 yıllığına yeni rektör atanacak 15 üniversiteden biri olan Samsun Üniversitesi'nin belirlenmesine saatler kaldı. Yaklaşık 15 rektör adayının başvuruda bulunduğu Samsun Üniversitesi Rektörlüğü için atanması muhtemel en güçlü aday mevcut Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın olarak görülüyor. Samsun Üniversitesi Rektörlüğü için başvuruda bulunan birçok aday 8 Eylül 2022 Perşembe günü görev süresi dolacak Rektör Mahmut Aydın'ın tekrar atanabileceği görüşünü dile getiriyor.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), aralarında Samsun Üniversitesi'nin de bulunduğu 15 üniversiteye yapacağı yeni rektör atamaları için adaylara yaptığı duyuru sonrası, aldığı müracaatlara göre rektör adayları ile birebir mülakatlarını geçtiğimiz ay tamamlamıştı. Samsun Üniversitesi için yaklaşık 15 rektör aday, toplamda farklı 15 üniversite için ise yaklaşık 200 rektör adayının mülakatlara katıldı.

Atamalar 8 Eylül'den itibaren duyurulacak

Üniversitelere rektör atamasını düzenleyen yasaya göre, YÖK Genel Kurulu, üniversitelere rektör adayı olarak başvuran profesörler arasından seçeceği 3 adayı Cumhurbaşkanına sunacak. Cumhurbaşkanı, bunlardan birini rektör olarak atayacak. Atamalar ise 8 Eylül'den itibaren duyurulmaya başlanacak.

SAMSUN SON HABER