2022 Nebiyan Dağı Festivali gün sayıyor

2022 Nebiyan Dağı Festivali gün sayıyor

İlki 2019 yılında yapılan oldukça renkli anların yaşandığı Nebiyan Doğa Festivali'nin ikincisi 9-10-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Birbirinden farklı yirmiye yakın yarışma ve gösterinin planlandığı festivalde yerli ve yabancı çok sayıda katılımcının bir araya gelmesi bekleniyor.

Festival sorumlusu Mahmut Bilgen, "Festivale az bir süre kaldı ve biz ekip olarak son hazırlıklarımızı yapıyoruz. Festivalin gerçekleştirileceği alanlardaki eksikliklerimizi hızla gideriyoruz. Bunun için ilk olarak alandaki çadırlarımızı kurmaya başlayacağız. Alanın düzenlemesi ile ilgili son olarak gösteri ve konser alanlarının çimlendirmelerini gerçekleştirdik. Bu hazırlıklarımızın son aşamasına gelindiğinde 1 Eylül'de kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir toplantı gerçekleştireceğiz" dedi.

Bölgenin kültürel yapısını daha yakından tanımak ve doğanın bölgeye özel renklerini içinde barındıran manzaralar eşliğinde birbirinden farklı etkinliklerin paylaşıldığı Nebiyan Doğa Festivali, 1224 m. zirvesi bulunan Nebiyan dağı eteklerinde gerçekleştiriliyor.

2022 Nebiyan Dağı Festivali gün sayıyor

İkincisini gerçekleştiriyoruz

Karadeniz'in terası olarak tanımlanan 19 Mayıs İlçe Merkezinin güneyinde, 1224 metre yükseklikte, Nebiyan Dağında birbirinden farklı spor dallarını aynı ortamda sunarak, doğaseverleri bir araya getirmeyi hedefleyen Nebiyan Doğa Festivalinin ikincisini gerçekleştireceklerini söyleyen Mahmut Bilgen, "19 Mayıs İlçesine yaklaşık 25 km uzaklıkta bulunan Nebiyan Dağı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Turizm Merkezi ilan edilen, boyları yaklaşık 50 metreyi bulan gürgen ağaçlarının olduğu, Nebiyan suyu, Nebiyan Fasulyesi ve Nebiyan Kestanesi ile marka olan doğa harikası bir bölgemizdir" dedi.

3 gün 2 gece

Bu bölgede ikincisini düzenleyeceğimiz, Nebiyan Doğa Festivaline bütün doğaseverleri davet ettiklerini belirten Bilgen sözlerine şöyle devam etti: "Festivalimizde 3 gün 2 gece çadır konaklamalı festivalimize hazır olun. Sonbaharın birbirinden güzel renklerini burada bulacaksınız. Ödüllü Foto Safari etkinliğimizde Nebiyan Dağı'nın bin bir farklı renklerini arıyoruz. Tahta araba yarışması, Ödüllü Tahtarally'de en iyi ben yarışırım diyorsan bu etkinlik tam sana göre. Nebiyan Dağının markası olan Nebiyan Fasulyesinin yemeğini en güzel ben yaparım diyorsan Ödüllü Nebiyan Fasulyesi Tat Yemek Yarışması seni bekliyor. Bu bölgenin en iyi hayvancılığını ben yapıyorum diyorsan da Ödüllü Buzağı Güzellik Yarışması'na bekliyoruz. Nebiyan Doğa Festivali kapsamında kuracağımız Zipline'de keyifli vakit geçirebilir, 19 Mayıs, Bafra, Baraj, Balık Gölleri ve Kuş Cenneti Manzaralı Karadeniz'in En Büyük Salıncağı'nda sallanabilirsin. Oryantiring, Lazgırt, Dağ Bisikleti, Geleneksel Türk Okçuluk, Mas Güreşi Ve Bilek Güreşi Yarışmalarında hünerlerini ergileyebilir, Engel Atlama At Gösterileri, Motokros, Atv, Off-Raod, Woswos, gösterilerinde renkli anlara şahitlik edebilir, Samdak eşliğinde Nebiyan Zirve Yürüyüşü yapabilir Organik Pazar' da ve Stantlar'da el emeği ürünlerden alış-veriş yapabilir, Kamp Ateşi etrafında eğlenebilirsin. Bu yıl ilk defa düzenleyeceğimiz Lazgırt Yarışması için 6 kişilik takımını kur da gel. Ayak Tenisi için ise 3 Arkadaşını getirmen yeterli. Çocuklarımızı unutmadık, Sınıf Dışı Eğitim Etkinlikleri Akademik Kamp alanında birbirinden renkli etkinlikler onları bekliyor. Ayrıca, İnternet sitesi üzerinden ÜCRETSİZ olarak kayıt yapan katılımcılarımız, kamp alanına yakın restoranlarda uygun fiyata yemeklerini (Kahvaltı-Sac Kavurma-Alabalık-Izgara- Kuzu Çevirme) yiyebilir. Ayrıca Festival alanında ayrılan özel stantlarda bölge sakinleri yerel ürünler satarken, ticari kuruluşlar da uygun fiyatlarda ihtiyaç ürünleri satabilecek. Pandemiden dolayı iki yıl ara verdiğimiz Festivalimizde tek amaç 19 Mayıs İlçesinin Turizm alanındaki değerlerini tanıtmaktır".