Samsun'da hava durumu

Samsun'da hava durumu

Günlük planlarını yapan vatandaşlar hava durumuna göre faaliyetlerini planlıyor ve buna göre hazırlık yapıyorlar. Peki, MGM Meteoroloji 22 Ağustos 2022 Pazartesi Samsun hava durumu nasıl, yağış var mı? Bugün yağmur var mı? Bugün ve yarın hava kaç derece? İşte, bugünün hava durumu tahmin raporu ve merak edilen diğer detaylar?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun kuzey ve iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Düzce, Bolu, Karabük ve Van çevreleri, İstanbul'un Avrupa Yakası'nın kuzeyi ile Çanakkale'nin kuzey ve doğu, Kütahya'nın kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Hava sıcaklığının bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri civarında, iç ve kuzey kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Bölge genelinin parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Ordu'nun güneydoğu, Tokat'ın doğusu ile Kastamonu'nun iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kıyı kesimlerde önemli bir değişiklik beklenmezken, iç kesimlerde 1 ila 3 derece artış bekleniyor.

RÜZGAR: Kuzey ve doğulu yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.
UYARILAR
Güncel Meteorolojik Uyarı Bulunmamaktadır.
İL ve İLÇELERİMİZDE HAVA
SAMSUN
İlçeBeklenen HavaEn Düşük
(°C)
En Yüksek
(°C)
SamsunParçalı ve az bulutlu 30
19 MayısParçalı ve az bulutlu 32
AlaçamParçalı ve az bulutlu 32
AsarcıkParçalı ve az bulutlu 31
AyvacıkParçalı ve az bulutlu 33
BafraParçalı ve az bulutlu 31
CanikParçalı ve az bulutlu 28
ÇarşambaParçalı ve az bulutlu 31
HavzaParçalı ve az bulutlu 35
KavakParçalı ve az bulutlu 33
LadikParçalı ve az bulutlu 31
SalıpazarıParçalı ve az bulutlu 32
TekkeköyParçalı ve az bulutlu 33
TermeParçalı ve az bulutlu 31
VezirköprüParçalı ve az bulutlu 37
YakakentParçalı ve az bulutlu 31
Ladik Kayak M.Parçalı ve az bulutlu 25