Aşure Günü ne zaman? Aşure tarifi nasıl yapılır?

Aşure Günü ne zaman? Aşure tarifi nasıl yapılır?

Aşure Günü yarın mı, ne zaman? Diyanet dini günler takvimi ile 2022 Muharrem Ayının 10. günü / Aşure Günü ne zaman, hangi güne denk geliyor?

Muharrem ayı 2022'nin başlamasıyla beraber aşure günü hakkındaki detaylar gündeme geldi. Muharrem ayında ibadetlerini yerine getiren binlerce Müslüman vatandaş, aşure gününün ne zaman olacağını merak ediyor. 30 Temmuz Cumartesi günü idrak edilmeye başlanan Muharrem ayı yine ibadetler eşliğinde geçiyor. Peki aşure günü ne zaman? Muharrem ayında hangi ibadetler yapılır? İşte tüm detaylar...

Muharrem ayının gelmesiyle birlikte aşure gününün ne zaman, hangi gün olduğu da merak edildi. Muharrem ayının 10'uncu günü olarak kabul edilen aşue günü bu yıl 8 Ağustos 2022 Pazartesi günü idrak edilecek.

Ayın 10. gününde aşure yapılarak dağıtılabilir.

Aşure tarifi nasıl yapılır? Tam kıvamında tutan, en pratik, en lezzetli aşure tarifi!

Türk mutfağının geleneksel lezzetleri arasında yer alan "Aşure" birçok kişi tarafından sevilen bir lezzettir. Önemli dini zamanlardan biri olan Muharrem Ayı'nın 10. Günü "Aşure Günü" olarak bilinmektedir. Evlerinde aşure yapmak isteyenler için pratik ve lezzetli tarifler hazırlanmıştır. Lezzetli tarifleri hazırlamak için buğday, nohut ve kuru fasulye gibi baklagillerin yanı sıra, kurutulmuş üzüm, incir ve kayısı gibi meyveler kullanılmalıdır. Aşure için gerekli olan malzemeler arasında sıcak su, vanilya, süt ve tarçın gibi gıdalar bulunur. Buğdayın bir gün önceden su da bekletilmesi gerekir. Suda bekletilen buğdayın üzerine sıcak su ve süt ilave edilir. Ardından kuru fasulye ve nohut gibi malzemeler eklenir. Pişmeye devam ettikçe şeker, limon kabuğu rendesi ve kuş üzümü gibi malzemeler de ilave edildikten sonra çeşitli ürünlerle süslenebilir.

Mübarek günlerde namaz kılınmalı. İlk önce kaza namazları kılınabilir. Ayrıca Kur'an okumak ve anlamak, zikir ve salavatla meşgul olmak önemlidir.

Muharrem ayı içerisinde oruç tutmak müstehabtır. Bu ayın başında, sonunda ve ortasında yani 13, 14, 15. günlerinde ya da 9, 10 veya 10, 11. günlerinde oruç tutulabilir. Ramazan orucu dışında en faziletli oruç, Muharrem ayında tutulan oruç olarak buyrulmuştur.