CHP'li İlkadım Belediye Meclis Üyesine Şok Ceza

CHP'li İlkadım Belediye Meclis Üyesine Şok Ceza

CHP'li İlkadım Belediye Meclis Üyesi Hatice Çakır'a mahkeme hakaret eyleminden 2 ay 21 gün hapis verdi. Bu ceza 1.620 TL para cezasına çevrilip hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Hatice Çakır tarafından saldırıya uğradığını, ölüm tehdidi aldığını iddia ederek mahkemeye başvuran CHP Samsun Kadın Kolları eski başkanı Elif Çakır, kendinden bir önceki selefi ve CHP'li İlkadım Belediye Meclis Üyesi Hatice Çakır'dan şikayetçi olmuştu.

Samsun 10. Asliye ceza mahkemesi kararını açıkladı. 2015-2018 yılları arasında CHP Samsun İl Kadın Kolları Başkanı olarak görev yapan Hatice Çakır'a mahkeme hakaret eyleminden 2 ay 21 gün hapis verdi. Bu ceza 1.620 TL para cezasına çevrilip hükmün açıklanması geri bırakıldı. 

CHP Samsun Kadın Kolları'nda 2018 yılının şubat ayında kongre yapılmış, Elif Çakır seçimi kazanmıştı. Dönemin mevcut kadın kolları başkanı Hatice Çakır ise parti disiplin kuruluna sevk edildiği için seçimlere katılamamıştı. Aradan geçen 6 ayın sonundaysa yeni başkan Elif Çakır'ın başkanlık ettiği yönetim kurulu istifa etti. Başkan Çakır, istifaların başkanlığını düşürmek için olduğunu savunarak, kendisine yapılan hakaret ve saldırılar olduğunu da söyleyerek mahkemeye başvurmuştu.

Hatice Çakır'ın mahkemeye yaptığı itiraz sonucunda yeniden bir duruşma günü verilmesi sonucu hukuki süreç devam ediyor.

SAMSUNSONHABER