65 yaş aylığı ne kadar oldu? Zamlı yaşlılık maaşı böyle yatacak

65 yaş aylığı ne kadar oldu? Zamlı yaşlılık maaşı böyle yatacak

65 yaş aylığı ne kadar oldu? Zamlı yaşlılık maaşı bu ay diğer aylara göre farklı yatacak. Asgari ücrete yapılan 5.500 TL zam sonrası yaşlılık maaşı da vatandaşlarca aranıyor. İşte 65 yaş aylığı...

Asgari ücrete ara zam rakamı dün belli oldu. Erdoğan tarafından açıklanan yeni asgari ücret net 5 bin 500 TL oldu. Asgari ücretle beraber 65 yaş aylığı maaşı da yükseldi. Yaşlılık maaşı alan milyonlarca büyüğümüz "65 yaş aylığı ne kadar oldu?" diye merakla arayışa girdi. İşte 2022 temmuz zamlı yaşlılık maaşı?

YAŞLILIK MAAŞI BU AY FARKLI YATACAK

1 Temmuz 2022 yılı itibariyle yeni asgari ücret rakamı net 5 bin 500 lira oldu. Beklenen ara zammı Cumhurbaşkanı Erdoğan dün duyurdu. Asgari ücrete yapılan yüzde 30'lu ara zam sonrası 2022 yaşlılık maaşı da yükseldi. 65 yaş aylığı maaşı da olarak bilinen yaşlılık maaşı temmuz ayında hesaplara zamlı yatacak.

65 YAŞ AYLIĞI NE KADAR OLDU?

65 yaş aylığı ne kadar oldu diye merak eden milyonlarca yaşlıyı yakından ilgilendiren zamlı yaşlılık maaşı hakkında detaylara geçelim?


Asgari ücret 5.500 TL olarak duyuruldu bu zamla birlikte sosyal ödenek alan vatandaşlarda bu zamlardan faydanalanacak. Bu orana göre 65 yaş aylığı maaşı da 1684 TL'ye yükseldi.

65 YAŞ AYLIĞI (YAŞLILIK MAAŞI) İÇİN ARANAN ŞARTLAR

65 yaş aylığı almanın bazı şartları bulunuyor. Bu şartlar oluşmadan yaşlılık maaşı bağlanmıyor. 65 yaş aylığı için aranan başlıca şartlar şöyle:

65 yaşını doldurmuş olan,

Sosyal Güvenlik Kurumundan (SSK, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR) gelir ve aylık hakkından yararlanmayan,

Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemeyen,

2022 sayılı Kanunda belirtilen muhtaçlık sınırından az geliri olan ve bu durumu Valiliklerce/Kaymakamlıklarca tespit edilen kişiler 65 yaş aylığına başvuru yapabilir.