İnternet Habercileri Derneği AK Parti'de

İnternet Habercileri Derneği AK Parti'de

İnternet Habercileri Derneği'nin AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nı ziyareti nedeniyle bir açıklama yapan İl Başkanı Aksu,' İnternet Yasası TBMM'nin yeni yasama döneminde hayata geçirilecek ve İnternet gazetecileri hukuki statülerine kavuşacak!' dedi.

İnternet habercileri Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, dernek tanıtım çalışmaları kapsamında AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu'yu ziyaret etti.


Dernek Başkanı Coşkun Özbek, yoğun programları nedeniyle ziyarete katılamayan yönetim Kurulu üyeleri Sait Kuzu, Oğuzhan Şeker'in kurumları hakkında bilgi verdi. Özbek ve yönetim kurulu üyeleri Mustafa Bilik, Murat Yavuz, Ercan Yağlı, Birsen Kalkar, Kübra Öksüz de kurumları, derneğin amaçları, projeleri ve çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Samsun'da faaliyet gösteren internet haber siteleri hakkında bilgi alışverişinde bulunulmasının ardından bir açıklama yapan Başkan Aksu, " İnternet haberciliği Samsun'da ve ülke genelinde artık etkinliği ve hakimiyeti, erişimi en kolay olan bir medya yapısı haline geldi.

Hizmetlerin anlatılması, kişi ve kurumların seslerinin duyurulması noktasında çok önemli konuma sahipler. TBMM'de görüşülen ancak yeni yasama dönemine ertelenen İnternet Yasası çıktığında da hukuki statüye kavuşacaklar. Biz bu konuda yapılacak çalışmalar ve taleplerin gerekli yerlere iletilmesi ile ilgili olarak her türlü desteği vermeye hazırız.

Medya, Samsun'un tanıtımı için de çok önemli katkı sağlamaktadır. Samsun önümüzdeki aylarda Ülke çapında büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak TENOFEST 2022 Samsun'da yapılacak. Şimdiye kadar 35 bine yakın öğrencinin başvurusu var. Bölge illerinden de yoğun katılımlarla Samsun Karadeniz'in başkenti olduğunu kanıtladı.

TEKNOFEST 2022'nin Samsun'da yapılması kararını bizzat Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan vermiş ve Samsun'un önemini bizzat vurgulamıştır. Bu fırsatı kullanarak Samsun'u güzelliklerini, turistik ve ekonomik değerlerini tanıtmak Samsun açısından çok önemli. Bunun için başta medya olmak üzere herkes büyük görevler düşüyor. Bu fırsatı ne kadar iyi değerlendirirsek Samsun ekonomisine o kadar büyük katkı sağlamış oluruz. Ben ziyaretiniz için teşekkür ediyor, başarılar diliyorum." dedi.

Dernek Başkanı Coşkun Özbek ve yönetim kurulu üyeleri de Ersan Aksu'ya destekleri ve nazik evsahipliği için teşekkür etti.