Emekliler merakla bekliyordu! Bayram ikramiyesi ne kadar yatacak?

Emekliler merakla bekliyordu! Bayram ikramiyesi ne kadar yatacak?

Kurban Bayramına sayılı günler kala milyonlarca emekli bayramda yatacak ikramiyeyi bekliyor. Binlerce SSK, BAĞ-KUR ve memur emeklisi Kurban Bayramında yatacak ikramiyenin ne kadar olacağını araştırmaya başladı. Peki, Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak, ne kadar? İşte detaylar?

Milyonlarca emekli Kurban Bayramında yatacak emekli ikramiyesini bekliyor. Geçtiğimiz yıllarda başlatılan uygulamayla birlikte Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki kez bayram ikramiyesi veriliyor. Binlerce kişi bayram ikramiyesinin ne kadar yatacağını araştırıyor. Emekli ikramiyesi geçen yıldan beri bin 100 TL olarak ödeniyor. Son olarak Ramazan Bayramı'nda da emekli ikramiyeleri bin 100 lira olarak ödendi. Bu bayramda emekli ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağına dair bir açıklama henüz gelmedi. İşte son dakika emekli maaşı ve emekli ikramiyeleri ile ilgili haberin detayları?

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?
Kurban Bayramı emekli ikramiyesi için Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi örnek alınabilir. Ramazan Bayramı'ndan birkaç gün önce yatan emekli ikramiyesi, Kurban Bayramı için de aynı şekilde olabilir .

BAYRAM İKRAMİYELERİ 1600 LİRA OLABİLİR
İkramiyeler Ramazan Bayramı'nda "Bütçe disiplinini bozacağı, hiper enflasyon yaratacağı" gerekçesiyle emeklilerin bayram ikramiyelerinde artış yapılmamış, yine 1100 lira olarak yatmıştı. 2018'de bin lira olarak belirlenen bayram ikramiyesine üç yıl boyunca zam yapılmadı. 2021 yılında ise sadece 100 liralık artış oldu. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ise emekli ikramiyelerinin iki bayramdaki toplam maliyetinin 25 milyar TL olduğunu ifade etmişti. Henüz ikramiyelere zam yapılacağı konusunda resmi bir açıklama gelmedi. Ancak ikramiyelerde asgari ücrete ocak ayında yapılan yüzde 52'lik artış göz önüne alınırsa emeklilerin bayram ikramiyesinin bin 655 lira 61 kuruşa çıkabilme ihtimali bulunuyor.

 

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?
Kurban Bayramı arifesi 8 Temmuz 2022 tarihine denk geliyor. Diyanet Kurban Bayramı tatili günlerini açıkladı. 4 gün süren Kurban Bayramı'nın tarihleri şunlardır:

Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz Cumartesi

Kurban Bayramı 2. Gün: 10 Temmuz Pazar

Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz Pazartesi

Kurban Bayramı 4. Gün: 12 Temmuz Salı

Henüz ikramiyelerin yatacağı tarih net olarak belli değil.

tlll2

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE VERİLİYOR?
? SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri

? Şehit yakınları ve gaziler

? Ölüm aylığı alanlar

? Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,

? Geçici köy korucuları

? Şeref aylığı alanlar

? Şampiyon sporcular,

? Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,

Yeni DS 9 sizinle tanışmak için şimdi DS STORE'larda. Zarafetin Gücü
DS Automobiles
by Taboola
? Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri