Meclis'te Atakum tartışması! 'Cami ve eğlence yeri bir arada olmaz'

Meclis'te Atakum tartışması! 'Cami ve eğlence yeri bir arada olmaz'

Samsun Büyükşehir Belediyesi komisyon toplantısında görüşülen maddeler karara bağlanmak üzere meclise havale edildi. Vekillerin Atakum tartışması ise bir süre devam etti.

Büyükşehir Belediye Meclis Komisyonu Haziran Ayı Toplantısı, Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında yapıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından, Atakum ilçe belediye hizmet alanının kullanımının, turizm tesisi alanına dönüştürülmesine ilişkin imar planı değişikliği teklifi tartışma konusu oldu.

CHP Grup Başkan Vekili Atilla Tekcan, Atakum'da gerçekleşecek otel planına yönelik komisyondan geçen maddeye itiraz etti.

CHP Grup Başkan Vekili Atilla Tekcan, orada bir cami olduğunu belirterek cami ve eğlence yerinin bir arada olmaması gerektiğini belirtti.

'CAMİ VE EĞLENCE YERİ BİR ARADA OLMAZ'

Atilla Tekcan açıklamasında; ''Siz denize sıfır bir cami yapacaksınız, oradaki itiraza rağmen yanına bir otel, eğlence yeri yapacaksınız. Atakum'un yaşam formunu değiştirmeye çalışıyorsunuz. Bu durumda cami ve ibadet de değersizleşiyor. Madem bir otel planı var camiyi farklı bir alana alın. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu olamaz ve kabul edilemez. Zaten Atakum'da yeşil alan bırakmadınız her yer inşaat halinde. Atakum'un yapısını geriletmeye yönelik yapılanlar yanlıştır'' dedi.

HABER:KÜBRA ÖKSÜZ