Ersan Aksu'nun sözlerine Necattin Demirtaş'tan cevap!

Ersan Aksu'nun sözlerine Necattin Demirtaş'tan cevap!

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, kentsel dönüşüme dair önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu basın mensuplarıyla bir araya gediği toplantıda İlkadım Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili 3 yıldır çalışma yürütmediğini ifade etti.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Ersan Aksu'nun sözlerine karşılık Samsun Son Haber'e özel açıklamalarda bulundu.

'KENTSEL DÖNÜŞÜM 20 YILDIR VAR, KENDİLERİ NEDEN YAPMAMIŞ'

Necattin Demirtaş açıklamasında; '' Şu anda kentsel dönüşüm ile ilgili İlkadım bölgesinde Anadolu, Kadıköy ve Zeytinlik mahalleleri bakanlık tarafından riskli alan kapsamında bulunuyor. O yüzden bu alanlarda çalışma yapmaya yetkimiz yok. Ayrıca belediye olarak çalışma yapabilmemiz için mali imkanımızın olması da gerekiyor. Yani biz bu alanlarda çalışma yapmak istemediğimiz için değil, riskli alan olduğu için müdahale edemiyoruz. Kentsel dönüşüm hikayesi 20 yıldır konuşulan bir mevzu, o zaman kendileri neden bu zamana kadar bir çalışma yapmamış. Erdoğan Tok zamanında Kökçüoğlu mahallesinde imar uygulaması yapılmış, planlanmış ama her birinin ayrı istekleri var. Bunun temel yolu kamulaştırma olması ve mahkemeye gitmek. Biz 3 senedir bu disiplini sağlamak için uğraştık. Kökçüoğlu mahallesini tam anlamıyla halletmeye çalışıyoruz. Her şey çözüldüğü zaman orada kentsel dönüşüm başlamış olacak.'' dedi.

HABER:KÜBRA ÖKSÜZ