İNTERNET GAZETECİLERİ DERNEĞİ İGF ÜYESİ OLDU

İNTERNET GAZETECİLERİ DERNEĞİ İGF ÜYESİ OLDU

Samsun'da İnternet Habercilerini çatısı altında toplama, birlik ve dayaışma amacıyla kurulan İnternet Habercileri Derneği, Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu Üyesi oldu.

Geçtiğimiz aylarda Samsun'da 7 internet haber sitesi'nin ve çalışanlarının bir araya gelmesi ile kurulan İnternet Habercileri Derneği'nin, İnternet Gazetecileri Federasyonu üyelik başvurusu kabul edildi.

Merkezi Bursa'da olan, Denizli'de de temsilciliği bulunan ve Başkanlığını Bursa İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Mesut Demir'in yaptığı İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF), İnternet Habercileri Derneği'nin üyelik başvurunu kabul etti.

Federasyon Başkanı Mesut Demir, İnternet Habercileri Derneği'nin federasyona katılımından duyduğu memnuniyeti belirterek, " İnternet Gazetecileri ve internet haber sitelerinin yasal statüye kavuşması için birlik ve dayanışma içinde olmamızın önemi büyük. İnternet gazeteciliğinin hukuki statüye kavuşması için verdiğimiz mücadele sonrasında İnternet Gazetecilği Yasası TBMM gündemine geldi.

Federasyon olarak TBMM'deki komisyon toplantılarına katılıp düşüncelerimizi ve önerilerimizi aktarıyoruz. Yasanın internet gazetecilerine ağır cezai hükümler getiren ve basın özgürlüğünü engelleyen hükümlerine karşı tepkilerimizi ortaya koymaya ve taleplerimizi dile getirmeye devam edeceğiz.

Yasa tasarısı gelecek hafta Perşembe Günü TBMM Hukuk komisyonunda görüşülecek. Biz de orada olacağız. Son gelişmeler ve yasanın son şekli ile ilgili bilgileri üyelerimizle paylaşacağız. Samsun İnternet Habercileri Derneği artık Federasyonumuzun üyesi oldu. Hayırlı olsun dileklerimi sunuyor, başarılar diliyorum." dedi.