SAMSUN'DA SAĞLIK İÇİN EYLEM

SAMSUN'DA SAĞLIK İÇİN EYLEM

Samsun'un İlkadım ilçesi Derecik Mahallesine bağlı Yeşilkent Aile Sağlığı Merkezi'nin taşınıp Adli Tıp Kurumu yapılmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Samsun'un İlkadım ilçesi Derecik Mahallesinde oturanlar, Aile Sağlık Merkezi'nin taşınma kararını protesto etti.

 

 

Samsun'un İlkadım ilçesi Derecik Mahallesinde bulunan Yeşilkent Aile Sağlığı Merkezi'nin hizmet binasının Balaç Mahallesi'ne taşınıp yerine Adli Tıp Kurumu yapılması kararının ardından mahalle sakinleri, tepki göstermek için eylem yaptı. Aile Sağlığı Merkezi önünde toplanan mahalle sakinleri adına açıklama yapan Mahalle sakinlerinden Çetin Akduman, 2007 yılından bu yana hizmet veren Aile Sağlığı Merkezi'nin Mahalleden koparılmak istendiğini belirterek, şu açıklamayı yaptı:

"Bu aile hekimliği yapılırken yeri mahallemizin hayırsever bir sakini tarafından hibe edilmiş olup başka bir amaçla kullanılmaması şartı konmuştu. Şu anda bir oldu bitti ile aile hekimliği binamız elimizden alınmak isteniyor. Aile hekimliği binamızın taşınmak istendiği yer Balaç Mahallesi. Yaşlılar ve özürlü vatandaşlarımız buraya nasıl gidecek? Çoğumuzun maddi durumu iyi değil. Aracımız da yok. Üstelik mahallemiz ile Balaç mahallesi arasında bir toplu taşıma imkanı da yok"

İNSANLARIN AKILLARINA SORU İŞARETİ OLUŞTURACAK
Devlet kurumlarına bağışlarda bulunacak insanların akıllarını karıştıracak bir hamle yapıldığını da sözlerine ekleyen Akduman; "Arazisini devlete bağışlayarak sağlık ocağının yapılmasına imkan sağlayan mahallemiz sakininin aziz hatırasına da hürmetsizlik yapılmaktadır. Bu durum devlet kurumlarına bağışlarda bulunarak hastane, okul gibi binalar için toprak veren insanların akıllarında soru işareti oluşturacaktır. Acaba benim de hastane için bağışladığım yere yarın bir gün başka bir şey yapılır mı" düşüncesine sebep olacaktır" dedi.

MAHALLE SAKİNLERİ MAĞDUR OLDU

Derecik mahallesinde ikamet eden yaklaşık on bin kişinin yapılan bu uygulama neticesinde mağdur olacağını kaydeden Muhtar Akduman;" Bunun içinde bebekler, yaşlılar olduğu düşünüldüğünde durumun vahameti daha net ortaya çıkmaktadır. Bu süreçte yetkililer sürekli mahallemize yeni bir aile hekimliği kazandıracaklarını şifahen söylemiş olsalar da bu bizi tatmin etmemektedir. Yeni aile hekimliği için resmi protokoller oluşturulmadan mevcut aile hekimliğinin kaldırılması kabul edilebilir değildir. Mahallemizde artan nüfus ile birlikte sağlık hizmetlerinin artmasını beklerken mevcut aile hekimliğimizin de elimizden alınması şaşılacak bir durumdur. Hızla gelişen Derecik mahallemiz bazılarının arazi ve yatırımlarının olmadığı bir mahalle olduğundan dolayı mı bu muameleye uğramıştır? Biz Derecik mahallesi olarak yetkililerden bu konuda derhal bir çözüm beklemekteyiz." İfadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından mahalle sakinleri alınan kararı alkışla protesto ederek dağıldı.

SAMSUNSONHABER