BİLNET OKULLARI İTALYA'DA

BİLNET OKULLARI İTALYA'DA

Özel Samsun Bilnet Ortaokulu, ilkini 5 ülke ile ilki 2019 yılında İspanya'da gerçekleştirdikleri 'Artworks and Festivities of European Traditions' projesinin ikincisini İtalya'nın Sicilya bölgesinde gerçekleştirdi.

Pandemi nedeniyle bir süre ara verilen projenin ikinci ayağı 7 - 14 Mayıs 2022 tarihlerinde yapıldı. Bir grup öğretmen ve öğrenci ile gerçekleştirilen projede öğrenciler farklı ülkelerin öğrencileri ile kültürel etkileşimde bulunarak, yabancı dil becerilerini geliştirme fırsatı buldular.

BİLNET OKULLARI İTALYA'DA

Özel Samsun Bilnet Okulları Okul Müdürü Dilek EMİNOĞLU "Okullarımızda uygulanan dil eğitim modeli ile beraber öğrencilere yabancı dili öğretmek yerine, içerik odaklı dersler aracılığıyla dil edinimi sağlıyoruz. Bu bağlamda derslerde hem dil edinimini hem de içerik öğretimini farklı oranlarda ve eş zamanlı olarak gerçekleştiriyoruz. Akademik yapılan çalışmalarda yaratılan farklılıklar, yabancı dil eğitiminde yapılmaktadır. Hem projemizin kabulü hem de İtalya'da ki proje hareketliliğinde katılım gösteren gruplar arasında akıcı İngilizcemiz taktir toplamış ve fark yaratmış olması bunun en güzel göstergesidir." dedi.

BİLNET OKULLARI İTALYA'DA

Projelerinin üçüncü hareketliliği için 5 ülkenin öğretmen ve öğrencilerini okullarında misafir edeceklerini belirten EMİNOĞLU "Ev sahibi ülke ve okul olarak heyecanlı ve gururluyuz. 5 - 10 Haziran 2022  tarihleri arasında İspanya, Polonya, Yunanistan, Romanya ve İtalya'dan yaklaşık 60 kişilik bir grubu ağırlayacağız. Bu süreçte öğrencilerimiz etkinliklerde aktif rol alacaklardır." dedi.

BİLNET OKULLARI İTALYA'DA

Projelerine ilerleyen süreçlerde de devam edeceklerini söyleyen EMİNOĞLU, "Bu konuda diğer ülkelerin okulumuz ile yeni projeler yapma istekleri bizleri onurlandırmıştır. Bizler de okulumuzun "Dünya Vatandaşları" yetiştirme mottosuna uygun olarak, her daim öğrencilerimizi geliştirmek için desteklerimize devam edeceğiz." dedi.

BİLNET OKULLARI İTALYA'DA