Atakum Belediyesi'nin 19 Mayıs etkinlikleri bastırılmaya mı çalışılıyor?

Atakum Belediyesi'nin 19 Mayıs etkinlikleri bastırılmaya mı çalışılıyor?

Önce Samsun'a iki ata toprağının getirilmesi şimdi de Atakum Belediyesi'nin düzenlediği konserin saatine Büyükşehir Belediyesi tarafından başka bir konser konulması.

Milli bayramları ilçe genelinde coşkuyla kutlayan Atakum Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 103. yıl dönümünde "Yürüyelim Arkadaşlar" sloganıyla gerçekleştireceği etkinliklerle unutulmaz bir bayram daha yaşatmayı amaçlıyordu.


Bu kapsamda Atakum'da düzenlenecek 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katılmak için Rodop Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği (ROBİS) üyesi 3 bisikletli geçtiğimiz günlerde yola çıktı. ROBİS üyeleri Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evden aldıkları toprağı 1350 kilometre pedal çevirerek Samsun'a ulaştıracak ve 19 Mayıs törenlerinde teslim edecekler. Toprak, CHP Genel Merkezi'nde oluşturulan müzede de sergilenecek.


3 Mayıs'ta Selanik'ten alınan toprağı Gümülcine'den yola çıkarak Samsun'a getirecek bu ekibin dışında bir gelişme daha oldu.


19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu (KARDEF) tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında, Atatürk'ün Selanik'teki evinden 7 Mayıs'ta alınan toprak, Rodop Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği (ROBİS) üyesi başka bir bisikletçi grubu tarafından da taşınmaya başladı.
Bu durumun Atakum Belediyesi'nin başlattığı etkinliklere sekte vurulmak amacıyla gerçekleştiği iddia edilirken yeni bir gelişme daha yaşandı.


Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Faik Öztrak ve bölge milletvekillerinin katılacağı toplu açılış töreninin yapılacağı kutlamalarda, 19 Mayıs'ta saat 19.00'da "Halk Yürüyüşü" de gerçekleşecek Lozan Caddesi'nde başlayıp Atakum Kent Meydanı'nda sona erecek yürüyüşün ardından saat 20.00'de sevilen sanatçı Şevval Sam sahneye çıkacak.


Şimdi de aynı saatte Büyükşehir Belediyesi'nin Batıpark'ta Yalın konseri gerçekleştireceğini duyurması Atakum Belediyesi çevrelerinde "Atakum Belediyesi'nin 19 Mayıs etkinlikleri bastırılmaya mı çalışılıyor?" Sorusunu akıllara getirdiği öğrenildi.