Samsun'a iki ayrı ata toprağı mı geliyor?

Samsun'a iki ayrı ata toprağı mı geliyor?

Samsun'a 19 Mayıs'ta iki ayrı ata toprağımı geliyor? İşte o iddianın detayları...

Samsun'da düzenlenecek 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katılmak için Rodop Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği (ROBİS) üyesi 3 bisikletli geçtiğimiz günlerde yola çıktı. ROBİS üyeleri Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evden aldıkları toprağı 1350 kilometre pedal çevirerek Samsun'a ulaştıracak ve 19 Mayıs törenlerinde teslim edecekler. Toprak, CHP Genel Merkezi'nde oluşturulan müzede de sergilenecek.

 

 

3 Mayıs'ta Selanik'ten alınan toprağı Gümülcine'den yola çıkarak Samsun'a getirecek bu ekibin dışında bir gelişme daha oldu.

 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu (KARDEF) tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında, Atatürk'ün Selanik'teki evinden 7 Mayıs'ta alınan toprak, Rodop Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği (ROBİS) üyesi başka bir bisikletçi grubu tarafından da taşınmaya başladı.

 

Üstelik ROBİS üyelerinden 1350 km yol kat edebilecek olan profesyonel bisikletçiler daha önceden yola çıktığı için bu grup iddiaya göre otobüsle yolculuk yapıyor. Şehir girişlerinde bisikletlerine atlayıp şehir dışında yeniden otobüslerine dönüyorlar.

 

ROBİS'e bağlı iki ayrı grup tarafından Ata toprağı taşınmasının sebebinin de tamamen siyasi olduğu iddia ediliyor.

 

Bir grubun Samsun'a getirdiği toprak CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, CHP Balkan Masası Başkanı Faik Öztrak'a teslim edilecek.

 

KARDEF tarafından yola çıkartılan ikinci grubun taşıdığı toprak ise Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na teslim edilecek.

SAMSUN SON HABER