Samsun'da İnternet Habercileri Derneği kuruldu

Samsun'da İnternet Habercileri Derneği kuruldu

İnternet Habercileri Derneği'nin kurucuları ilk toplantılarını yaparak, derneğin kuruluş ilkeleri ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Kuruluş işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilk toplantılarını gerçekleştiren İnternet Habercileri Derneği kurucu üyeleri, amaçlarının Samsun'da ve bölgede mesleğine, meslek ilkelerine bağlı, profesyonelce faaliyet gösteren ve Basın Meslek İlkelerine uyma taahhüdünde bulunan internet habercileri ve internet sitelerini bir çatı altında toplamak, mesleki dayanışma ve birlikteliği sağlamak olduğunu bildirdi.

 

Samsun'da İnternet Habercileri Derneği kuruldu

 

Dernek kurucu üyeleri, derneğin kuruluş ilkeleri ve basın meslek ilkelerine bağlı olarak faaliyet göstermek isteyen, profesyonel olarak internet haberciliği yapan ve bu alanda fiilen çalışan her internet habercisine kapılarının açık olduğunu, internet gazeteciliği yasasının bir an önce çıkması için çaba göstereceklerini ve yapılan tüm çalışmalara destek vereceklerini açıkladı.


Kuruluş aşamasında 7 haber sitesinin bir araya gelerek kurduğu derneğin kurucu üyeleri ve kurucu haber siteleri şu şekilde oluştu:

 

www.samsunsonhaber.com Mustafa Bilik

www.amisoshaber.com Murat Yavuz

www.haberexpres.com.tr Nuri Oğuzhan Şeker

www.habersal.com.tr Sait Kuzu

www.karadenizhayat.com Coşkun Özbek

www.karadenizturizmgazetesi.com Birsen Kalkar

www.samsunnoktahaber.com Ercan Yağlı

 

Samsun'da İnternet Habercileri Derneği kuruldu