Suriyeliler, Türkiye'den Gayrimenkul alabilir mi?

Suriyeliler, Türkiye'den Gayrimenkul alabilir mi?

Suriye vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabilir mi? Suriyeliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Türkiye, yabancılar tarafından hem turizm açısından hem de yaşam sürdürme açısından rağbet gören bir ülkedir. Yabancılar tarafından sıkça kanunun izin verdiği ölçüde gayrimenkul alımı gerçekleşmektedir. 18 Mayıs 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6302 sayılı Kanun ile birlikte Türkiye'de konut alım-satımları için karşılıklılık şartı kaldırılmıştır. Bu kanuni değişim, Türkiye'de yabancıların ev satın almasını hızlandırmış ve artırmıştır.

Öyle ki TÜİK verilerine göre 2017 yılında 39 bin 663 konut yabancılar tarafından satın alınmıştır. Bu sayı, her geçen gün artarak devam etmektedir. Ancak her yabancı dilediği gayrimenkulü dilediği ölçüde satın alamamaktadır. Tapu Kanunu'nda kanuni sınırlar belirlenmiştir.

Suriyeliler Gayrimenkul Alabilir Mi?

Yabancılar tarafından Türkiye'de ev satın alınması, her yabancı için tanınmış bir hak değildir. Ülkenin çıkarları ve sürekliliği için bazı ülke vatandaşlarına Türkiye'de gayrimenkul satın alınması yasaklanmıştır. Suriyelilerin Türkiye'de ev satın alması yasaktır. Ancak Suriyelilerin Türkiye'de ev satın alabilmesi için gerekli kanuni düzenlemelerin yakın zamanda yürürlüğe gireceği bilinmektedir. Bunun ile birlikte, Suriyeliler Türkiye'de ev satın alabilmek için yakınlarının üstüne gayrimenkul satın alıyor veya tüzel kişilik olan bir yabancı sermayeli şirket kurup bu şirket üzerinden gayrimenkul satın alabilirler. Gerekli düzenlemelerin tamamlanmasıyla Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşları da ev satın alabilecekler.