Nureddin Nebati: 'Felaket tellallığı yapanlar, gözümüzdeki ışığı söndüremeyecek'

Nureddin Nebati: 'Felaket tellallığı yapanlar, gözümüzdeki ışığı söndüremeyecek'

Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Atakum Sanat Merkezi'nde Samsun iş dünyasıyla buluştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Samsun iş dünyası ile bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.

Nureddin Nebati: 'Felaket tellallığı yapanlar, gözümüzdeki ışığı söndüremeyecek'

'SAMSUN ADETA BİR TÜRKİYE'

Bakan Nureddin Nebati yaptığı açıklamada;'' Samsun'da sanayi sektörü artıyor. Şehrin ihracat performansı da takdire şayan bir şekilde gelişim gösteriyor. Samsun bir tarım şehri. Tarımsal üretimi sadece şehrin ekonomisi için değil ülkemizin gıda ihtiyacını karşılaması için de büyük bir önem arz ediyor. Samsun'da kalkınmayı hızlandıracak iki baraj daha inşa ediyoruz. Biz kapsayıcı büyümeye önem veriyoruz. Samsun adeta bir Türkiye. Her alanda olduğu gibi turizm faaliyetlerinde de canlı kültür ve sanat hayatıyla, öne çıkan bir ilimiz. Bugün özünden kopuk olduğu için, ne yazık gibi özgüvenlerinden de yoksun bazı kişiler felaket tellallığı yapıyorlar. İnsanımızı paniğe ve korkuya sevk etmek için adeta yarışan bu dar çevrenin, hangi algı operasyonları, hangi cambazlıkları yaparsa yapsın, gözümüzdeki ışığı söndürecek nefese asla sahip olamayacaklarını bilmeleri gerekir'' açıklamasında bulundu.

Nureddin Nebati: 'Felaket tellallığı yapanlar, gözümüzdeki ışığı söndüremeyecek'

'SAMSUN İŞ DÜNYASINA SESLENİYORUM, YATIRIM YAPIN'

İş insanlarına seslenen Bakan Nebati; '' Biz beraber hareket ederek, dünyanın karşı karşıya kaldığı son yüz yıldaki en büyük krizi beraber aşarız diyerek bütün engelleri ortadan kaldırıyoruz. İhracat, turizm, teknolojik alanlarda ve tarım dahil olmak üzere yatırım yapacak olan kim varsa önlerine imkan sunuyoruz'' dedi.

Türk Lirası ile iş yapılması çağrısında bulunan Nureddin Nebati, "Türk Lirasına güvenin. Türk Lirası işe iş yapın. Bu ülke Türk Lirasına olan güveni yakalayan bir sürece girdik. Bundan sonra bütün yatırımcılara sesleniyorum. Döviz ile işlem yapmaktan vazgeçin. Ülkemizdeki tüm paydaşlarımıza sesleniyorum. Ülkenize ve paranıza güvenin. Paranız üzerine işlem yapın. Hem finansal alanı düzenlemiş olalım hem Türk Lirasını daha kuvvetli bir şekilde kullanabilir hale getirelim. Onun için yatırım taaddüt avans kredisi, ihracat ve ithalat için; yatırım taaddüt avans kredisi verecek olup bu kredi 2 yıl ödemesiz, en az 3 en fazla 10 yıla kadar vade seçenekleri ile programa katılan yatırım kalkınma bankası ve kamu bankaları üzerinden olacak. Alın ve yatırım yapın. Bizim yatırıma yapacak imkanlarımız sınırsızdır. Yeter ki yatırım yapın. Biz 2023'e farklı bir hava ile gireceğiz. 2023'te verdiğimiz bu kredilerin hızlı bir şekilde döndüğünü ve işlerin açıldığını zaten biliyoruz. 2023'te Karadeniz gazının ilk vanasını çevireceğiz'' şeklinde konuştu.

HABER:KÜBRA ÖKSÜZ