Samsun İlkadım Atatürk Ortaokulu Harika Projelere İmza Attı

Samsun İlkadım Atatürk Ortaokulu Harika Projelere İmza Attı

Samsun İlkadım Atatürk Ortaokulu 2021-2022 öğretim yılında da birçok ortak ile yeni projeleri hayata geçirdi.  İşte çarpıcı projeleri?

Birçok ülkenin katılım sağladığı "English Beyond The Borders (Sınırların Ötesinde İngilizce)" projesi ile İngilizce dilinin geliştirilmesi ve İngilizce ile birlikte de yeni kültürlerin tanınmasını amaçlayan projeye birçok ortak eşlik ediyor. Bulgaristan, Moldova, Polonya, Ürdün, Ermenistan, İtalya, Yunanistan, Romanya, Arnavutluk, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Gürcistan, Slovakya, Kıbrıs, Azerbaycan, Türkiye'nin bulunduğu proje ülkeleri çok güzel bir ortaklık örneği gösterdiler.

Samsun İlkadım Atatürk Ortaokulu Harika Projelere İmza Attı

Öğrencilere kendilerindeki farklı yetenekleri keşfetme fırsatı vermeyi, becerilerini geliştirirken bireysel özelliklerini fark edip öğrenciye kişiselleştirilmiş bir yol haritası sunmayı içermekte. Bunu yaparken de öğrencilerin farklı web 2.0 araçlarıyla deneyim yaşamaları sağlandı. Ortak ürünlerde görev alabilen öğrencilerin, özgüvenlerini geliştirmeyi hedefleyerek çalışmalarını başarıyla sürdürdü. Eğitici online toplantılarla, anketler ve testlerle desteklendi ve mayıs ayında tamamlanacak.

Samsun İlkadım Atatürk Ortaokulu Harika Projelere İmza Attı

Şu dönemin en büyük sorunlarından biri olan akran zorbalığına karşı Atatürk Ortaokulu sessiz kalmadı ve "Akran Zorbalığı ve Barışçıl Okullar Oluşturma" projesinde zorbalık yaşayanların sesi oldular. Bu proje sayesinde öğrenciler akran zorbalığının türlerini öğrenip günlük hayatlarında akran zorbalığına karşı durabiliyorlar ayrıca öğrencilerin dinleme, empati kurma, uzlaşabilme, iyilik, yardımlaşma gibi değerler ve sosyal becerilerini öne çıkararak güçlendirip bu becerileri hayatlarında kullanabiliyorlar. Proje birçok zorbalık eğitimi ve kaynaştırma çalışmalarıyla desteklendi projenin mayıs ayında tamamlanacağı belirlendi.

Samsun İlkadım Atatürk Ortaokulu Harika Projelere İmza Attı

Su kaynaklarının kötü kullanılması ve içilebilir su oranının düşmesi Dünya'da büyük bir problem ortaya çıkardı. Atatürk Ortaokulu bu durum içinde çözümler bulmaya çalıştı ve "Be Aware Of The Water (Suyun Farkına Var) adlı proje ile öğrencilere suyun doğru kullanımı ile ilgili bilgiler edinip,  su korumak konusunda ilham aldılar. Su konusunda bilgiler öğrenmelerini ise aileleri ise şöyle değerlendirdi: "Bu proje sadece çocuklarımız için farkındalık sağlamadı aynı zamanda bizimde bu konuda farkındalık kazanmamızı sağladı, projeye emek verenlere teşekkürler." dediler. Proje deneyler ve toplantılar ile desteklendi.

 

Kadınların toplumdaki yerini daha iyi anlamak ve kadınların tarihe katkılarını bilmek toplum içinde kadınların yerini anlamak için çok önemlidir. Atatürk Ortaokulu "Ladies First (Önce Kadınlar) adlı projede bu konuyu ele aldılar.  Bu proje ile öğrenciler kadınların toplumdaki yeri hakkında bilgi sahibi oldular ve tarihteki hangi dönüm noktalarının kadınlar sayesinde olduğunu öğrendiler. Öğrenciler, "Hangi kadınlar Dünya'da önemli işler yaptı?", "Hangi kadınlar "Bu kadın işi değil!" denilen tabuları kırdılar?" gibi sorularına cevap buldular. Proje birçok araştırma ve etkinlikle sürdürüldü. İngilizce olan bu projeye Romanya, Türkiye, Ukrayna, Litvanya, İtalya, Ürdün ülkelerinden katılım sağlandı.